zondag 27 september 2015

Excelsior'20 verslikt zich in BZC/Zuiderpark

Cayir: Jonge ploeg in groeiproces
VOETBAL - Het ongeslagen Excelsior'20, dat vanmiddag met 9 punten uit 3 partijen aan de middenstip verscheen, als enige club in de 3e klasse D zonder puntverlies en daarmee koploper, liet zich vanmiddag vrij verrassend twee punten ontfutselen door de Rotterdamse gasten BZC/Zuiderpark (1-1).

Op een zonovergoten Thurledepark leek niets een vierde overwinning voor de thuisploeg in de weg te staan. BZC/Zuiderpark, voluit Bloemhof-Zuiderster-combinatie/Zuiderpark geheten, begon dit seizoen voor het eerst in deze fusievorm en won al twee keer en verloor van Meeuwenplaat, waartegen Excelsior'20 vorige week afgetekend met 0-3 won. De betere papieren leken dus duidelijk voor de zwartwitten. Het begin was niet eens zo slecht van de thuisploeg, maar echte kansen bleven uit. De gasten bleven gemakkelijk overeind en staken soms brutaal de middenlijn over. Goalgetter Cas Smulders, verder vrij onzichtbaar, zorgde op slag van rust voor de openingstreffer. Ondanks een overvloed aan verdedigers wist de trots van de familie Van Gelderen, het gaatje te vinden (1-0).

Na de thee was Excelsior'20 lange tijd op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. Menig hachelijke situatie ontstond voor het doel van Jowensley Martha, de degelijke goalie van BZC/Zuiderpark. Na het inbrengen van Tom Weber leek de genadeklap een kwestie van tijd.

BZC/Zuiderpark-trainer Peter van Buren deed met nog een kwartier te gaan een wereldzet. Zeer onverwacht kwam hij met een aanvallende wissel waarmee hij zijn verdediging verlichtte. De snelle invaller zorgde, met de opvallende hulp van Excelsior'20-doelman Aykut Nargun, voor de onverwachte 1-1. De treffer gaf BZC/Zuiderpark vleugels en eerlijk gezegd waren de gasten dichter bij de winnende treffer dan de mannen van trainer Gökhan Cayir. Hoe verrassend ook misschien was de eindstand toch wel terecht. ,,We kunnen niet elke week winnen'', stelde Cayir terecht na afloop, ,,dat is echt onmogelijk. We kwamen tot drie prima overwinningen, dat was een mooie prestatie. Met ons jonge team zullen we af en toe echt steken laten vallen. Dat is niet erg, dat is een groeiproces. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd kijken en ons stinkende best blijven doen''.

door Ton de Leede 

Resultaten van de andere zondagclubs:
In de 1e klasse B speelde SVDPW thuis doelpuntloos gelijk tegen PFC. Dat brengt het puntentotaal op vier. In de derde klasse blijft Excelsior'20 ondanks het gelijke spel koploper in deze klasse, met 10 punten. In dezelfde afdeling staat Hermes-DVS met een punt minder op een gedeelde tweede positie, dankzij de ruime 0-4 winst uit tegen AGE (doelpuntenmakers Bas Kerkhof, 2x, Ivan Anastasia, Mari Lansbergen). VV Kethel Spaland dolf met 2-1 het onderspit tegen Maasstad Tediro. De ploeg uit Kethel heeft vier punten. Een klasse lager, in 4b, leverde de thuiswedstrijd van SVV tegen VEP een punt op, met een wedstrijd die een de zogenoemde brilstand eindigde. SVV heeft nu 4 punten.Trainer Marcel van der Ven kreeg kort voor tijd een rode kaart wegens aanmerkingen.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten