De Schiedammer Online

maandag 28 september 2015

Oranje-cricketdames met vier Hermes-speelsters naar WK-kwalificatie in Thailand

CRICKET - De selectie voor het Nederlands damescricketteam dat gaat strijden om kwalificatie voor het Twenty20-wereldkampioenschap is definitief. In deze selectie tellen we liefst vier dames van Hermes-DVS:  Miranda Veringmeier, Cher van Slobbe, Lisa Klokgieters en Juliët Post.

Gisteren is in Rotterdam in de crickethal van VOC de voorbereiding van het Nederlands Dameselftal begonnen. Het kwalificatietoernooi heeft in de hoofdstad van Thailand, Bangkok, plaats van 28 november tot en met 5 december. Met Hermes-DVS speelsters Miranda Veringmeier, Cher van Slobbe, Lisa Klokgieters en Juliët Post in de selectie traint de groep elke zondagochtend onder leiding van hoofdcoach Peter Cantrell en assistent-coaches Helmien Rambaldo en Caroline de Fauw. "De dames staat een intensieve periode te wachten waarin zij zich fysiek en mentaal voorbereiden op het toernooi in Bangkok naast hun dagelijkse werk- en schoolverplichtingen. Direct voorafgaand aan het toernooi vindt een trainingskamp plaats in Sri Lanka waar de dames aan de omstandigheden kunnen wennen en enkele oefenwedstrijden spelen", aldus de KNCB.

Er wordt in Thailand in twee poules gespeeld:
Poule A: Bangladesh, Thailand, Schotland en Papoea NG
Poule B: Ierland, Nederland, China, Zimbabwe

De nr 1 en nr 2 van beide poules spelen kruisfinales, waarna de winnaars de finale van het toernooi spelen en tevens geplaatst zijn voor het WK T20 2016 in India.
Het Nederlands herenteam heeft zich deze zomer via het kwalificatietoernooi in Schotland en Ierland geplaatst voor het WK in India.

De selectie voor het toernooi bestaat uit de volgende speelsters:
1. Esther de Lange (captain, Kampong) 2. Miranda Veringmeier (vice-captain, Hermes-DVS) 3. Cher van Slobbe (Hermes-DVS) 4. Lisa Klokgieters (Hermes-DVS) 5. Juliët Post (Hermes-DVS) 6. Sterre Kalis (HCC) 7. Babette de Leede (VCC) 8. Esther Corder (VCC) 9. Camela Appel (Kampong) 10. Christine Erkelens (Ajax Leiden) 11. Annemijn Thomson (Quick Hg) 12.Coco Steenstra-Toussant (Quick Hg) 13. Robine Rijke (Quick Hg) 14.Heather Siegers (Rood en Wit).

Caroline de Lange (HCC) en Nathalie Hennis (VRA) zijn bij de selectie gevoegd als reserve-speelsters in het geval van ernstige blessures en zullen meedoen aan de voorbereiding op het toernooi.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

De cricketdames kun je eveneens op facebook volgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten