De Schiedammer Online

zaterdag 3 oktober 2015

Kethel Spaland buigt 3-0 achterstand spectaculair om in zege

Yuri Nooteboom kopt 3-5 binnen
VOETBAL -  In de tweede klasse D heeft VV Kethel Spaland vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Bolnes zijn eerste punten van de competitie binnengehaald. De manier waarop dat gebeurde was zowel spectaculair als hoopgevend voor de rest van het seizoen. Een op het eerste gezicht kansloos lijkende 3-0 ruststand, werd omgebogen in een 3-5 zege. Yuri Nooteboom scoorde vier van de vijf Schiedamse doelpunten.

Kethel Spaland had de eerste drie wedstrijden in de competitie verloren. Een keer kwam het team duidelijk te kort, maar de twee andere wedstrijden had er meer in kunnen zitten. Vandaag een nieuwe kans om punten binnen te halen: na een goede eerste twintig minuten in Bolnes, kwamen de Schiedammers toch op achterstand. Dat leek een mentale tik te geven en het was voor even gedaan met het goede spel van de bezoekers. In de 25ste minuut verdubbelde de achterstand en twee minuten voor rust werd het door een strafschop nog erger. Jasper Bravenboer hield er bovendien een gele kaart aan over. "In de eerste helft zijn er afspraken in het veld niet nagekomen. Er zijn dan ook rake woorden gezegd in de rust", aldus Kethel Spaland-trainer  Raymond Kraaijbeek, die het niet bij woorden liet maar ook een dubbele wissel toepaste. Rechtsachter Ruwendly Jones, die ook wat met een hamstring tobde, bleef in de kleedkamer achter, spits Guido Mokveld kwam in zijn plaats. Mede in verband met zijn gele kaart werd Jasper Bravenboer gewisseld voor linksachter Fabio Batenburg.

Het aanvallende strijdplan leverde in de openingsminuten direct twee grote maar gemiste kansen op. In de vijfde minuut was het wel raak. Yuri Nooteboom liep een voorzet van Jasper Koning binnen. De kaarten werden helemaal opnieuw geschud, toen in de zevende minuut na rust Yuri Nooteboom binnen het strafschopgebied omver werd getrokken, hij zelf de toegekende strafschop verzilverde en de verdediger, die al eerder geel had getoucheerd, met zijn tweede geel richting uitgang moest. Vijf minuten later verwerkte de Bolnes-doelman een voorzet van Josemar Dos Reis niet goed. De keeper sloeg de bal tegen Guido Mokveld aan, die aldus scoorde en de gelijkmaker aantekende. In de 20ste minuut was het opnieuw een voorzet van Dos Reis die effectief bleek. Yuri Nooteboom tikte de bal binnen. Het betekende voor hem een hattrick en voor Kethel Spaland de voorsprong.

Bolnes kreeg nog een prima kans op de gelijkmaker, maar de bezoekers nog meer kansen op vergroting van de marge. Dat vergroten van de marge lukte uiteindelijk, al was dat in de slotminuten. Uit een hoekschop van Jasper Koning wist de bij slim inlopende Yuri Nooteboom met een rake kopbal aan alle onzekerheid een einde te maken: 3-5. Daarmee zijn de eerste punten van dit seizoen binnen. Je zou in dit vroege stadium van de competitie al kunnen zeggen dat een zes punten wedstrijd gewonnen is: Bolnes staat met nul punten uit vijf wedstrijden stijf onderaan. Kethel Spaland kan uit deze wedstrijd moed putten en daarmee vooral naar boven kijken. "Wat ook meetelt voor het zelfvertrouwen is, dat we vandaag vijf keer gescoord hebben. In de eerste drie wedstrijden waren we nog niet verder gekomen dan één doelpunt, tegen CWO. En natuurlijk heel fijn dat we in staat zijn om een wedstrijd zò om te kunnen draaien. In de rust gaf ik er eerlijk gezegd nog geen stuiver voor. Dit geeft echt een heel goed gevoel", blikt Raymond Kraaijbeek tevreden terug op deze zonnige zaterdagmiddag in Bolnes.