De Schiedammer Online

vrijdag 2 oktober 2015

Er gaan volgend jaar 319 miljoen gemeentelijke euro's om in Schiedam

SCHIEDAM - Volgend jaar gaat er in onze stad volgens de begroting een bedrag van 319 miljoen euro om. Dat blijkt uit de begroting voor 2016, die de gemeente vandaag heeft gepubliceerd.

Uit de gepubliceerde stukken blijkt ook dat de gemeente een algemene reserve heeft van € 24,3 miljoen plus een risicoreserve van € 22,4 miljoen.

De gemeente schrijft dat de aanpak in Nieuwland en de binnenstad wordt voortgezet en dat de in Schiedam-Oost ingezette aanpak verder wordt verstevigd. "In de begroting zijn voldoende middelen gereserveerd om ervoor te zorgen dat iedereen die zorg nodig heeft deze ook krijgt. Daarnaast zijn kansen verwerkt op het gebied van onder andere duurzaamheid, maritieme ontwikkeling, stadsmarketing en Schiedam in Beweging", aldus de gemeente. De gemeenteraad behandelt de begroting tijdens haar vergadering van woensdag 11 november.

Voor volgende jaren zien we dat het begrotingstotaal lager wordt ingeschat, net onder de 300 miljoen euro in 2017, en net boven de 280 miljoen euro in 2018 alsook een zelfde bedrag in 2019.

Het persbericht.

Hier is de begroting te downloaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten