De Schiedammer Online

zaterdag 3 oktober 2015

'Scorpion kick' Leon Roozen hoogtepunt in door HBSS gewonnen wedstrijd

El Loco verzon de 'scorpion kick'
VOETBAL - HBSS heeft geen fouten gemaakt tegen het nog puntloze Bernisse. In een wat je noemt zuinig gespeelde wedstrijd werd op Harga met 2-0 gewonnen van de ploeg uit Voorne-Putten.

Een paar honderd toeschouwers zagen in de zeventiende minuut een goed uitgespeelde aanval vanaf de rechterkant. De bal werd teruggelegd naar de zestienmeterlijn, van waaraf Geert Verboom met een droge knal de - vanaf Schiedamse kant gezien linker beneden hoek - opzocht en de doelman kansloos liet.

Ongeveer tien minuten na rust was het opnieuw raak. Het doelpunt van Leon Roozen was het hoogtepunt van een saai te noemen wedstrijd. Je kunt het een omhaal noemen waarmee hij de 2-0 deed aantekenen, maar zijn acrobatische inzet had nog meer weg van de zogenoemde 'scorpion kick' waarmee de Columbiaanse doelman René Higuita - ook bekend als el Loco - furore heeft gemaakt. Kijk hier terug hoe el Loco de hele wereld verbaasde met zijn scorpion kick.

Minpuntje voor HBSS was dat centrale middenvelder Hamza Bouila in de 67-ste minuut dankzij diens tweede gele kaart voortijdig naar de kleedkamer kon vertrekken. Tegen dat tweede geel liep hij aan door een onnodige overtreding in de periferie van het veld. Ook met een man minder kwam het elftal van trainer Marvin Janssen geen moment in de problemen tegen het zwakke Bernisse.

HBSS staat nu op de tweede plaats met 10 uit 5, evenals Leonidas, dat echter een slechter doelsaldo heeft. Nieuwenhoorn leidt met drie wedstrijdpunten meer.