De Schiedammer Online

maandag 28 september 2015

Tricolore Games: leerzaam internationaal sporten door Lentiz leerlingen

SCHIEDAM -  Nathalie Gouweleeuw, wethouder Sport, heeft twintig scholieren van het Lentiz LIFE College gehuldigd. Zij volgen een speciaal 'Basketball Program' onder leiding van stichting YETS Foundation. De groep heeft eind augustus meegedaan aan de Tricolore Games in de Italiaanse stad Reggio Emilia.



Tijdens dit sportevenement ontmoeten sporters uit verschillende landen in de leeftijd van elf tot en met zeventien jaar elkaar. Essentieel is de jongeren van verschillende culturen via sport samen te brengen, zodat zij van elkaar kunnen leren. Reggio Emilia is, net als Schiedam, lid van het Europees netwerk van middelgrote steden 'Eurotowns'. Schiedam is op dit moment voorzitter van 'Eurotowns'.

De gemeente Schiedam heeft de deelname aan de Tricolore Games mogelijk gemaakt. Daarnaast hebben de leerlingen zelf ook voor een bijdrage gezorgd en zet elke leerling zich de komende tijd twintig uur in voor maatschappelijke activiteiten en/of projecten in de gemeente Schiedam. De meeste jongeren waren nog niet eerder in het buitenland. Op deze manier kregen de jongeren de mogelijkheid internationale contacten op te doen en onderling ervaringen uit te wisselen.

Het basketbalprogramma van YETS Foundation houdt onder meer in dat er tweemaal per week wordt getraind, dat er huiswerkbegeleiding wordt gegeven en dat er tussen de activiteiten door gezamenlijk een gezonde warme maaltijd wordt gegeten.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten