De Schiedammer Online

zondag 11 oktober 2015

De soep naar binnen, én dan naar buiten. Naar derby, semiderby, of eerste klasser

VOETBAL - Vanmiddag lekker langs de lijn in eigen stad om het, ondanks winst, bijna hopeloze Oranje gevoel van ons af te schudden! Dat kan bij eerste klasser SVDPW. Op Harga ontvangt de promovendus GDA. Een paar honderd meter verder neemt SVV het op tegen Victoria'04, een semiderby dus. Op Thurlede de stadsderby Excelsior'20 - vv Kethel Spaland. Hermes-DVS is vandaag vrij.

Dat zijn mooie affiches, op de dag dat spontaan de kachel aansprong, omdat het wel zonnig is, maar vannacht sterk is afgekoeld. Ideaal weer voor de spelers en ideaal kijkweer voor de doorgewinterde amateurvoetballiefhebber. Over een uur een vers van een mergpijp getrokken krachtige soep naar binnenwerken en dan op naar Harga of  Thurlede. Op tijd voor de aftrap om twee uur.

Scheidsrechter Te Hennepe blaast om twee uur het beginsignaal voor de ontmoeting tussen de nummer 7, SVDPW, en de nummer 13 (voorlaatst), GDA. SVDPW dus een keurige middenmootpositie met 7 uit 5. GDA vergaarde dankzij 1 winstpartij drie punten tot op heden. SVDPW won de laatste wedstrijd, GDA verloor de laatste wedstrijd. Het doelpuntensaldo bij de thuisploeg goed in evenwicht, 8 om 8, bij de bezoekers 5 voor maar 10 tegen. Er liggen incluis het thuisvoordeel dus goede mogelijkheden voor de mannen van Toon Wolters om de Schiedamse positie in de eerste klasse B vandaag tegen de op bezoek komende Hagenaars verder te versterken.

Op Thurlede om 2 uur de stadsklapper Excelsior'20 tegen Kethel Spaland in de derde klasse D. De gastheren met een betere uitgangspositie, met 11 punten uit de eerste vijf wedstrijden en daarmee slechts 1 punt verwijderd van de koppositie. Kethel Spaland met een gemiddelde van 1 punt per wedstrijd op de 9e plek in de ranglijst. Afgelopen zondag werd in een goed gecontroleerde wedstrijd een punt binnengehaald tegen het hoger geklasseerde OHVV. Excelsior'20 daarentegen zal een minder goed gevoel hebben overgehouden aan de wedstrijd van afgelopen zondag, waarbij een 0-1 voorsprong tegen Overmaas in de slotminuten uit handen werd gegeven.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten