zondag 11 oktober 2015

Excelsior'20 in de 2e helft langs Kethel Spaland: 2-0


Mitchell Kalaboyias scoort vanuit de rebound
door Ton de Leede
(foto's Joep Schrijver) 

VOETBAL - De Schiedamse derby tussen Excelsior'20 en Kethel Spaland, gespeeld voor zeker 300 toeschouwers, kende duidelijk twee gezichten. De gasten hadden in deel één de touwtjes in handen, maar konden het onverwachte overwicht niet in doelpunten uitdrukken. De thuisploeg was in het tweede deel de bovenliggende partij en drukte dat wel in cijfers uit: 2-0.

In de zevende minuut ontstond enige opwinding binnen de lijnen. Joeri Krznaric verslikte zich onhandig in de bal en zag Genivaldo Costa in de richting van Excelsior'20-doelman Aykut Nargün afstevenen. Voor de verdediger zat er niets anders op dan de kansrijke spits onreglementair af te stoppen. Een rode kaart leek op zijn plaats, maar de marchanderende scheidsrechter I.F. Buitenman hield het op geel en een vrije trap voor de gasten. Dit buitenkansje werd echter gemakkelijk gekeerd door Aykut Nargün, die zich ondanks zijn geringe lengte steeds meer een betrouwbare sluitpost toont.

De brilstand van de rust werd twee minuten erna al uitgegumd. Ruchen Pieternella, een voortdurende plaag voor de defensie van Kethel Spaland, werd ongelukkig aangevallen door Rowell Speekenbrink waarna de referee verrassend naar de stip wees. Goalgetter Cas Smulders, die andere aanvaller van Excelsior'20 waar de gasten nauwelijks grip op hadden, zette zich achter de bal en zag Robin Hos, de sterke sluitpost van Kethel Spaland, zijn inzet keren. Mitchell Kalaboyias, op de hoogte van de hoek waarin Cas Smulders zou schieten, was er als de kippen bij om de 1-0 in het garen te schieten.

Arbiter Buitenman bleek zich toch een beetje schuldig te voelen en legde weer uit het niets, een kleine minuut later, de bal op elf meter. Edinho Lima zette zich achter de bal en zag zijn matige inzet door de zelfverzekerde Aykut Nargün gekeerd worden waarna hij zich als een leeuw op de vrije bal wierp. Het was nadien definitief gedaan met Kethel Spaland, de verdedigende stellingen moesten worden verlaten maar de vervangers van de drie afwezige spitsen konden geen enkele vuist meer maken.

Vreemd was het niet dat Excelsior'20 een kwartier voor tijd de score verdubbelde. Een heerlijke actie van Cas Smulders bracht de bal voor de voet van Cemil Kahramanoglu, die met zijn rake inzet de kroon op zijn werk zette (2-0). Ondanks een bal op de paal en reddingen met kunst en vliegwerk op de doellijn liep Kethel Spaland geen verdere schade op.

Kethel Spaland-coach Leen Koorengevel was niet eens zo ontevreden over het vertoonde spel: ,,Voor rust waren we de betere partij en stonden we tactisch heel goed. Je zag dat Excelsior'20 niet goed raad met ons wist. We missen scorend vermogen en dat brak ons uiteindelijk op.''

,,We willen ons publiek goed voetbal laten zien,'' aldus Gokhan Cayir, de trainer van Excelsior'20, ,,en dat hebben we in de tweede helft bij vlagen laten zien. Het elftal is gemiddeld 22 jaar en zal dus nog genoeg fouten maken. Toch heb ik volop vertrouwen in deze jongens.''


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten