De Schiedammer Online

donderdag 15 oktober 2015

Voorbeschouwing zondagvoetbal, met onder meer: derby in Kethel met nieuw trainersduo

Leen Koorengevel (zondag samen met Ronald Scholte)
VOETBAL - Zondag is het opnieuw 'derbyday' in de derde klasse D. Was het afgelopen week Excelsior'20 dat in eigen huis te sterk was voor Kethel Spaland, deze week heeft Kethel Spaland het thuisvoordeel tegen Hermes-DVS. In Kethel zondagmiddag aanvang twee uur een nieuwe hoofdtrainer voor de thuisploeg, in de persoon van technisch manager Ronald Scholte.

De technisch manager van zowel de zondag- als de zaterdagafdeling werd na één wedstrijd volkomen verrast door trainer Frans Schaap, die voor de rest van het seizoen bedankte. Niet dat van origine Hermes-kist Frans, in zijn tijd een snelle en productieve spits, genoeg van het trainersvak had of heeft; wij zien hem over enige tijd wel weer ergens anders langs de lijn verschijnen. Echt uitgesproken waarom hij er genoeg van had bij VVK werd het niet, althans kwam niet naar buiten. Ronald Scholte zat er, wat de reden dan ook is geweest, mee in zijn maag. De aan het begin van het seizoen nieuw aangetrokken assistent Leen Koorengevel, stond er dus na één wedstrijd alleen voor, maar ontbeert de noodzakelijke trainerslicentie. Hij kreeg zes weken dispensatie. "Het is natuurlijk niet makkelijk als het seizoen al op gang is, om een nieuwe trainer aan te stellen. Je wilt het dan wel gelijk goed doen; daarmee bedoel ik, niet alleen voor de rest van het net begonnen seizoen maar ook voor de langere termijn. Dan is het niet goed om overhaast beslissingen over een trainersaanstelling

Frans Schaap zondag jl. bij SVDPW en bij SVV langs de lijn als toeschouwer
te nemen. Maar gezien de beperkte dispensatietermijn zullen we op korte termijn een beslissing moeten nemen", zo liet Ronald Scholte ons anderhalve week geleden weten. Scholte heeft wel de juiste papieren en samen met Koorengevel gaat hij nu het zondagteam leiden, zodat hij en de club rustig verder kunnen kijken voor een permanente oplossing. Zondag de primeur dus van het nieuwe trainersduo tegen het hoog genoteerde Hermes-DVS, dat met 12 uit 5 op de vijfde plek staat, maar dat het qua verliespunten even goed doet als de tabelaanvoerder Charlois. Hermes was afgelopen zondag vrij. Kethel Spaland staat op de tiende positie met 5 uit 6. Excelsior'20 doet mee aan de bovenkant van de ranglijst en staat tweede met 14 uit 6, één punt minder dan Charlois. De ploeg uit Thurlede gaat zondag op bezoek bij Abbenbroek, dat op de 11e plaats staat met 4 uit 6. Daar moeten kansen liggen voor de Schiedamse bezoekers.
Even strekken voordat doelman Robin Hos zich omkeert om de strafschop te stoppen; in de rebound is hij alsnog geklopt

In de eerste klasse B ontpopt promovendus zich als een stevige middenmoter, met inmiddels 10 uit 6. Zondag wacht er de uitwedstrijd in Rotterdam tegen het op de 4e positie genoteerde VOC. Er is slechts een verschil van één punt. Bij winst schuift SVDPW minimaal één positie omhoog in de rangschikking. Qua batig doelsaldo staan de Schiedammers er iets beter voor (10 voor, 8 tegen) dan VOC (9 voor, 8 tegen). SVDPW is in de winning mood; ook afgelopen week werd gewonnen.

In de vierde klasse is er net als vorige week een thuiswedstrijd voor SVV. Dat ontvangt het hooggeklasseerde HWD (op tweede plaats, met 14 uit 6). Bij Het Witte Dorp spelen de nodige oud-SVV-ers. De thuisploeg heeft uit evenveel wedstrijden tien punten minder behaald. Het scorend vermogen moet nog wat worden opgekrikt bij de roodgroenen, vindt trainer Marcel van der Ven, die zijn team pas 7 keer zag scoren, maar er 15 tegen kreeg. Bij HWD is het ongeveer andersom: 15 voor, 6 tegen. Vorige week verloor SVV op eigen terrein van Vicoria'04. Het is een uitdaging om daar zondag op Harga iets aan te doen.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten