vrijdag 16 oktober 2015

HC Schiedam is sinds 16 oktober 2015 een feit. Bouwen aan hét sportieve sociale hart van de stad

HOCKEY - Schiedam heeft vanaf vanmiddag één krachtige hockeyclub. Vanmiddag zijn bij de notaris de handtekeningen gezet door de voorzitters van de fusiepartners, links René van der Klink van Spirit en rechts Patricia Bokx van Asvion.

De nieuwe club, Hockey Combinatie Schiedam, of afgekort HC Schiedam en nog verder afgekort tot HCS heeft een onmiskenbaar Schiedams logo. De notaris Jeroen Krabbendam (van der Valk Notarissen) had voor dit historische sportieve feit de champagne klaar gezet. De twee clubs van weleer, kunnen nu als één club letterlijk gaan bouwen aan hun gezamenlijke toekomst op een prachtig nieuw complex op Harga.

Ontstaan is de grootste sportvereniging van Schiedam, in een sport die aan populariteit wint, een sport waarvan het elitaire karakter af is, met ook in Rotterdamse 'volkswijken' de oprichting van hockeyverenigingen, zoals Feyenoord. Een sport die op topniveau zo snel en technisch geavanceerd is geworden en die tevens zo technisch geavanceerd door de arbiters geleid kan worden en door de media in beeld gebracht kan worden, dat het qua kijksport succesvol kan wedijveren met het voetbal. Als grote krachtige club, zal HC Schiedam een regionaal aanzuigende werking hebben en nog verder kunnen groeien, qua aantal leden en qua sportieve prestaties. Tel daarbij op dat de bekende feestjes, zoals op beide clubs op zondagmiddagen na sommige thuiswedstrijden van de topteams, de zogeheten Thé-Dansants  - waarbij niet zoveel thee gedronken wordt maar echt wel veel wordt gedanst -  ongetwijfeld zullen blijven. Dan weet je dat Harga straks een gezond sportief en sociaal kloppend hart zal zijn, samen met de voetbalclubs op Harga, die ook voor een verkaveling staan maar waarbij de kaarten nog geschud moeten gaan worden.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten