Zevenklapper voor PPSC op bezoek bij DVC

Ruime uitzege geeft hoop dat er op PP-tribune weer genoten kan gaan worden

door Ton de Leede

VOETBAL - PPSC tankte volop zelfvertrouwen aan de Brasserskade bij DVC.
Na een 0-1 ruststand eindige het ongelijke treffen in een 0-7 overwinning voor de Schiedammers ,,Zonder te overdrijven,'' stelde PPSC-trainer Henk Salari zonder schroom, ,,durf ik te zeggen dat we ruim met dubbele cijfers hadden kunnen winnen.''

Beide clubs begonnen hun duel met 3 winstpunten en een lage klassering op de ranglijst.
Vooral voor PPSC, dat afgelopen seizoen toch wel onverwacht naar de vierde klasse degradeerde, is de competitiestart best een tegenvaller. Het wispelturige spel, zo langzamerhand een handelsmerk van de blauwhemden, gaf slechts de volle winst bij VOB. De andere partijen gaven sterke en zwakke kanten te zien van de volgelingen van oud-prof Henk Salari.

Vorige week waren de meningen opvallend verdeeld over het spel en het resultaat bij PPSC-SVV dat een uitslag te zien gaf van 3- 6. Henk Salari blijft bij zijn mening dat zijn ploeg veel meer verdiende dan de ruime nederlaag. Zijn goed recht en daarom des te leuker dat 'PP' zaterdagmiddag in Delft flink van zich afbeet.

Erin Ercan was in de eerste helft de enige die uit de vele kansen het doel wist te vinden en voor de magere 0-1 ruststand zorgde. Omdat in de eerste helft  op een gegeven moment te veel de lange bal werd gehanteerd, greep Henk Salari in. Zijn opdracht was om meer over de zijkanten te spelen en de snelheid van de vleugelflitsers te benutten. Een gouden zet, want Delftse Voetbal Club kwam nauwelijks nog van de eigen helft. Danny Soares, Edison Tomasso, Erin Ercan, Laurens Vollaard en twee keer invaller Remco van der Berg brachten de eindstand op 0-7. ,,Dit is echt de slechtste club uit de afdeling,'' aldus Henk Salari, ,,en ik ben blij dat wij hebben laten zien aardig te kunnen voetballen.''

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.