zaterdag 17 oktober 2015

DVO'32 spaart SVV en wint slechts met 1-3SVV-trainer Oswin Ipcedencia
door Ton de Leede 
(foto Jan Schrijver)

VOETBAL - De semi-derby tussen SVV en DVO'32 was een zeer ongelijk gevecht. De Vlaardingers stapelden kans op kans, terwijl de thuisploeg nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval kwam. Door kunst en vliegwerk hield SVV de schade beperkt en ging DVO'32 na de 1-3 winst terecht met de drie punten naar huis.  

De Schiedammers traden aan zonder de belangrijke pionnen Heinrich Esajas en Fai Gregoria. Vooraf had SVV-trainer Oswin Ipcedencia (foto) al een slecht gevoel en helaas voor de gastheren kreeg hij gelijk. ,,Door het ontbreken van die twee gasten,'' baalde de extraverte coach, overigens een mooi contrast vormend met de altijd rustige technisch manager Harry van Kapel, ,,moest ik allerlei omzettingen doen.'' Zo kwam middenvelder Schaun Every op de positie van laatste man te staan en hing hij als een ouderwetse ausputzer ver achter zijn defensie. Dat kon ook niet anders, want hij
moest overwerk verrichten om zijn teammaatjes te steunen en te corrigeren.

De gasten leken de personele problemen van de opponent te doorzien en zetten vanaf  het eerste fluitsignaal van A. Khouch druk naar voren. Verbazenderwijs zagen de voorwaartsen van DVO'32 geen kans, hoe mooi ook, om de score te openen. En zoals een oude voetbalwet luidt: worden aan de ene kant de kansen gemist dan is de eerste kans aan de overkant meteen raak. David de Lanooi toonde lef en brak door over rechts. Hij liet zien hoe efficiënt je kan zijn en schoot na ruim 20 minuten de bal diagonaal achter DVO'32-doelman Martijn Leerdam (1-0).

DVO'32 raakte totaal niet van de leg en ging voort met de ene na de andere aanvalsgolf op het doel van SVV-doelman Devin de Heij te laten rollen. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Gert Jan van der Veen, gepokt en gemazeld op hoger niveau, zorgde voor de 1-1. Mark Zomervrucht deelde op slag van rust nog even een mokerslag uit: 1-2.

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld geenszins. Door Vrienden Opgericht 1932 bepaalde het tempo, liet het balletje rollen en gaf de gastheren geen enkele kans. De 1-3 van de koppende Robert van Rij was niet meer dan normaal. ,,Er werd eindelijk gevoetbald zoals ik het graag zie,'' genoot de gesoigneerde DVO'32-oefenmeester Ben Hoogwerf volop. ,,We kwamen natuurlijk op een mooi moment op 1-2, dan ga je een stuk lekkerder de kleedkamer in. De spelers weten elkaar steeds beter te vinden en gelukkig wordt dat ook beloond. Gert Jan van der Veen was vandaag weer belangrijk, toch moeten we zorgen dat we niet te veel afhankelijk van hem worden.''

Bij Oswin Ipcedencia kwam ruim na afloop nog stoom uit zijn oren. Hij herhaalde enkele keren het drieletterwoord waarmee hij het optreden van zijn manschappen omschreef. ,,Sommige spelers hebben gewoon de kwaliteiten niet zonder dat sommige spelers vandaag goed vervangen hadden kunnen worden. Toch zeg ik dat we in de linkerrij thuishoren en dat we voor een periodetitel gaan."


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram. 

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten