zondag 31 januari 2016

Excelsior'20 raast in 2e helft naar 4-0 overwinning

Mitchell Kalabogias moest het veld ruimen
 

Na rood Mitchell Kalabogias scoren Schiedammers nog drie keerdoor Ton de Leede (foto's Joep Schrijver)


VOETBAL - Het begint zo langzamerhand een gewoonte te worden in de thuiswedstrijden van Excelsior'20: een slechte vaak doelpuntloze eerste rondgang wordt gevolgd door een flitsende en meestal doelpuntrijke gang richting het doel aan de kantinekant. Ook op deze druilerige zondag werd het geschetste scenario als geheel vanzelfsprekend op de zware grasmat neergelegd. In de 52ste minuut scoorden de Schiedammers hun eerste en de allerlaatste minuut was goed voor de vierde en laatste goal: 4-0. Tegenstander Meeuwenplaat bleef lang hopen op een puntje, zeker tegen tien man, maar eindigde moe gestreden en zonder punten op het Thurledepark.

De trouwe aanhangers van Excelsior'20, vooral gezellig samengepakt op de historische tribune, zagen het eerste bedrijf zegge en schrijve nul mogelijkheden voor beide doelen. De thuisploeg had dan wel meer balbezit, de opponent gaf geen meter ruimte cadeau. ,,Elke tegenstander van ons,'' sprak Excelsior'20-oefenmeester Gokhan Cayir de waarheid, ,,begint met verdedigend spel en elf man achter de bal. Wij moeten daar dan een oplossing voor vinden en dat is niet altijd even makkelijk. Vorige week tegen DHZ lukte ons dat wel met een 0-3 ruststand op het bord. Vandaag was dat even anders en stond het halverwege nog 0-0.''

De thee had andermaal een goede invloed op het spel van Excelsior'20. ,,In de rust hoefde ik niet veel te zeggen,'' verklaarde Gokhan Cayir, ,,want ook de spelers wisten dat het goed zou komen.''  Spelen richting het doel voor de kantine heeft al járenlang een positieve invloed op de thuisspelers. Met het flinke rumoer vanaf het terras en sarrende supporters achter het doel lijken de spelers vaak vleugeltjes te krijgen. Daarbij opgeteld dat de meeste tegenstanders niet de conditie hebben om een potje tot een goed eind te brengen, zorgt dat gejuich niet uit kan blijven.

Zoals verwacht hield ook Meeuwenplaat niet al te lang meer stand onder de druk van de een stuk meer gedreven thuisploeg. Lisendry Sambo gaf als wel vaker het goede voorbeeld en besloot Meeuwenplaat-keeper Aitor Spetter op te jagen na een korte terugspeelbal. De kleine technicus blokte de bal zo gelukkig dat spits Tom Weber de bal maar in het doel hoefde te lopen (1-0). Net nadat Gokhan Cayir op tactische basis verdediger Jermaine Dortalina voor Marciano Bouva had gewisseld, eindigde een aanval van Meeuwenplaat met een schot op de lat.

Bij dit ene wapenfeit bleef het voor de witblauwen. Gokhan Cayir besloot Tom Weber, wiens enige inbreng zijn doelpunt was, naar de kant te halen ten faveure van Ruchen Pieternella. Gevolg was dat nu van beide vleugels gevaar kwam, alhoewel Cas Smulders duidelijk zijn dag niet had. Ofschoon met Lisendry Sambo minder lengte komt in de spits, moet wel gezegd worden dat hij voortdurend gevaar uitstraalt.

Ondanks twee keer geel en dus rood voor Mitchell Kalabogias, een beslissing van scheidsrechter Van der Zwam die zwaar overtrokken was, deed Excelsior'20 er met tien man gewoon een schepje bovenop. Nadat Ruchen Pieternella opzichtig was gehaakt binnen de zestien mocht Cas Smulders van elf meter aanleggen. Hij stuurde de goalie keurig de verkeerde kant op waarbij de bal via binnenkantje paal tegen het net belandde (2-0).

De verder niet bepaald imponerende Mitchell Schrauwers bepaalde met twee inzetten de finale stand op 4-0. Eerst krulde de linkspoot een vrije trap hard en via de onderkant lat binnen (3-0) (zie de video op onze Facebook-pagina) en in de slotminuut beloonde hij voorbereidend werk van Cas Smulders (4-0). ,,Zolang we ook winnen als we een keertje slecht spelen, blijven we bovenin meedoen in de derde klasse D. Volgende week spelen we op zondag vriendschappelijk tegen Kethel Spaland (za) met het 1e, 2e en 3e. En daarna verder met het carnaval van vrijdag en zaterdag. Dat is ook Excelsior'20.''


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 Hoogspel

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten