zondag 31 januari 2016

Hermes-DVS verliest van Charlois en daarmee ook de aansluiting met de bovenste drie

Visser ziet z'n mannen weer slordig met kansen omgaan

door Paul de Roos

VOETBAL - In een matig duel uit tegen vv Charlois was het in de 1e helft Hermes DVS dat het betere van het spel had zonder echt tot goed voetbal te komen. Ook nu kwam de tegenstander weer op voorsprong: een vrije trap wordt in de 5 meter gelegd en door een misverstand tussen keeper en verdedigers wordt de bal binnengekopt. Op slag van rust komt de bal voor de voeten van Charlois doelman Leetz en waar iedereen de lange bal verwacht, wordt de bal tegen Bas Kerkhof aangeschoten en verdwijnt de bal in het lege doel. Direct na de aftrap fluit de scheidrechter voor rust: 1 - 1. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ging het tempo gelukkig wat omhoog waardoor het wel een spannende wedstrijd bleef. Charlois bleef compact spelen en Hermes DVS bleef voetballend zoeken naar de voorsprong en kreeg hier ook enkele kansen voor. Net zoals in de 1e helft komt Charlois wederom op voorsprong en ook nu weer vanuit een vrije trap waarbij de keeper de bal loslaat en de rebound keurig bij de 1e paal binnengeschoten wordt: 2 - 1. Als dan vervolgens Charlois wederom vanuit een vrije trap op 3 - 1 komt, lijkt de wedstrijd gespeeld.  Vlak voor tijd is echter het Vincent Lansbergen die de spanning nog terug brengt in de wedstrijd, maar met kunst en vliegwerk weet Charlois de overwinning binnen te halen 3 - 2.

In de 3e klasse D stond voor Hermes-DVS de belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen Charlois dat in punten gelijk met Excelsior'20 de 2e plaats bezet. De belangen voor Hermes-DVS waren dus duidelijk, er mocht na de thuisnederlaag van vorige week tegen Maasstad Tediro in ieder geval niet verloren worden.

Zoals gezegd had Hermes-DVS in de 1e helft het betere van het spel zonder dat de tegenstander echt onder druk gezet kan worden. Het blijft van achteruit zoeken naar de middenvelders die te weinig meedoen in de opbouw waardoor er veel en vaak breed gespeeld moet worden en de linies niet kort genoeg op elkaar spelen, de spitsen blijven steeds gevaarlijk en er is constante dreiging naar de goal toe en ook in deze wedstrijd had het zichzelf een plezier kunnen doen als de vele kansen ook echt afgemaakt hadden kunnen worden. Na de 1 - 0 komt in de 31e minuut Hermes-DVS op 1 - 1 maar de verder goed leidende scheidsrechter Verhoeve laat zich in de luren leggen door het vlagsignaal voor buitenspel van de zichzelf wel heel belangrijk vindende assistent scheidsrechter van de thuisclub. Het voert te ver om te zeggen dat Charlois hier niets tegenover kon zetten, maar echt noemenswaardige kansen waren er niet.

De tweede helft was twintig minuten lang een kopie van de 1e helft maar door de stand in de wedstrijd kwam er meer gif in de wedstrijd, na de 3 - 1 werd zelfs het thuispubliek opeens wakker en ging Hermes-DVS ook een tempo hoger spelen, wat de wedstrijd zeker ten goede kwam. Doordat Hermes-DVS moest, kreeg Charlois wel steeds meer ruimte, gelukkig voor Hermes-DVS en de wedstrijd kwam de thuisclub niet meer tot scoren. Aan de andere kant kwam er zoals gezegd meer gif in de wedstrijd en dat zijn precies de momenten waarop Hermes-DVS dus wel de tegenstander onder druk krijgt. Ook in de slotfase weet Hermes-DVS nog twee 100% kansen middels Lloyd Kalonga en Brian Plooij niet te verzilveren en krijgt wederom de deksel op de spreekwoordelijke neus.

De ploeg van Jerry Visser, die tot tevredenheid van hemzelf en de club een jaar heeft bijgetekend, wacht een vrij weekeinde. De komende wedstrijden worden belangrijk om aansluiting te houden met de bovenste drie, het zal dan zeker effectiever met de vele kansen moeten omgaan. Voor Charlois met de 1e periode op zak en dat na vandaag op een gedeelde 2e plaats staat met Excelsior'20 (de Thurlede-ploeg heeft een beter doelsaldo) blijft het kijken naar koploper OHVV dat blijft winnen.

Opstelling Hermes-DVS: Quinten Horn, Koen Pijpers, Sebastiaan Braat, Vincent Lansbergen, Kai Broer, Ies v.d. Tuijn (Tom Maarleveld), Ivan Anastacia, Stefan Dijkxhoorn, Sebastiaan Kerkhof (Brian Plooij), Lloyd Kalonga, Marinus Lansbergen.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.