zaterdag 6 februari 2016

Inhaal voetbalprogramma carnavalsweekend. SVV volgende week mét Wolters, zònder Van der Ven

Toon Wolters neemt per direct roer over bij SVV (zo)
SCHIEDAM - In dit weekeinde - het carnavalsweekeinde -  is er een beperkt voetbalprogramma voor de amateurclubs. Vandaag komt PPSC al om 13.00 uur in actie om uit tegen Schipluiden de twintig minuten af te maken die resteerden bij de wegens een blessure van Stephan Bronwasser bij een 4-1 stand voor de koploper gestaakte wedstrijd. Inhaalwedstrijden zijn er om half drie in Strijen voor Kethel Spaland en in Rhoon voor HBSS. Zondag staat uitsluitend de wedstrijd van Kethel Spaland uit tegen Abbenbroek op het programma, om 14.00 uur.

Pas volgende week komen Hermes-DVS (thuis tegen AGE) en Excelsior'20 (uit tegen BZC-Zuiderpark) in de wei. Ook SVV  - zowel het zaterdag als het zondagteam  -  moeten een week wachten met de competitie. Op zaterdag 13 februari staat de thuiswedstrijd tegen JHR op het programma. Een dag later gaat het zondagteam op bezoek bij VEP, met in de Schiedamse dugout dan een nieuwe trainer: Toon Wolters, die per direct de plaats heeft ingenomen van Marcel van der Ven. Laatstgenoemde had al de aanzegging van het SVV-bestuur gekregen dat hij volgend seizoen niet verlengd zou gaan worden als trainer. Nu er zestien spelers van het in ontbinding zijnde SVDPW lopende het seizoen per direct overschrijving hebben aangevraagd naar SVV en per direct aan de selectie zijn toegevoegd, heeft Van der Ven besloten per direct de pijp aan Maarten te geven. Dat tussentijds inpassen zou Van der Ven niet fair vinden ten opzichte van de huidige groep. Anderzijds, het is vanuit sportieve ambitie geredeneerd begrijpelijk dat SVV - dat nu op de tweede plaats van onderen in de laagste amateurklasse bivakkeert -  deze buitenkans met beide handen aangrijpt. Daarbij aantekenend, dat er volgend seizoen een vijfde klasse wordt ingesteld. Je moet er toch niet aan denken dat Schiedams voetbaltrots van weleer afzakt naar dat niveau. Nu, met de komst van Wolters en spelers van SVDPW lijkt behoud in de vierde klasse een 'zekerheidje' en is het in het geheel niet uitgesloten dat SVV de derde periode gaat pakken en aldus promotie naar de derde klasse afdwingt. In een eerdere blog spraken wij overigens reeds de verwachting uit dat Toon Wolters eerder dan volgend seizoen in de dugout van SVV plaats zou nemen. Wolters gaat SVV uit de kelder halen, schreven wij toen.

De zaterdagvoetballers van Kethel Spaland, die vandaag dus in actie komen voor de inhaalwedstrijd tegen Strijen, spelen op eigen verzoek morgen nogmaals. Dan spelen zij vriendschappelijk op Thurlede tegen Excelsior'20. Na deze vriendschappelijke wedstrijd kunnen beide teams gezamenlijk inhaken in de polonaise in het carnavalsfeest van Schiedams katholieke voetbalclub, het feest dat alom bekend staat als hèt carnavalsfeest van de regio. Op twitter schrijft de club:
Aanstaande zondag 14u het officieuze Sdams Kampioenschap; #Excelsior20 - vv Kethel Spaland za #alaaf #derby,  met daarbij aangekondigd het optreden van Johnny Purple met zijn carnavalsnummer 'feest op de camping'.  En in zo'n carnavaleske feestsfeer wordt dan ook de draak gestoken met de vaalblauwen...(waarvan er ongetwijfeld ook op het feest zullen mee hossen).
We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten