dinsdag 2 februari 2016

Schiedam loopt blauw aan voor G1000

SCHIEDAM - Deze week is een van Schiedams molens, de Kameel, blauw uitgelicht. Dit om aandacht te vragen voor de aanmeldweek voor de eerste burgertop van Schiedam, de G1000. Afgelopen week hebben duizenden Schiedamse, kiesgerechtigde inwoners hiervoor een uitnodiging ontvangen. De burgertop vindt plaats op zaterdag 27 februari 2016 in de Margriethal in Schiedam.De eerste aanmeldingen voor de burgertop in onze stad zijn binnen. “We zijn blij met de reacties die we krijgen van mensen en de aanmeldingen die reeds plaatsvinden. De eerste paar dagen zijn er al meer dan honderd aanmeldingen binnengekomen”, aldus Bernard Boode, secretaris van G1000Schiedam. Naast het blauw uitlichten van de molen zijn de vrijwillige organisatoren van deze eerste burgertop flink aan het flyeren geweest. Door de hele stad hangen posters en liggen flyers.
Boode: “Er staan nog meer promotieacties op stapel. We willen de stad blauw kleuren en zoveel mogelijk mensen enthousiast maken om zich aan te melden voor de 27e en zo hun stem te laten gelden.”

Schiedammers maken de stad
Naast ingelote inwoners zijn ook ondernemers, ambtenaren, politici uitgenodigd om de 27e februari aan te schuiven. Boode: “G1000 gelooft in de kracht van het hele systeem: alle belangrijke partijen doen mee aan het gesprek. Zo worden we samen verantwoordelijk voor het resultaat: burgers, vrije denkers, werkgevers en de overheid.” De G1000Schiedam valt in het themajaar van de stad: ‘Schiedammers maken…’.

Veel gestelde vragen
De eerste dagen heeft zich al een aantal ‘Vrije denkers’ aangemeld. De eerste 100 mensen die vinden dat ze tot deze groep behoren kunnen zich zonder inlootcode aanmelden. Boode: “Maak hier dus snel gebruik van! Als je niet kunt op 27 februari is een andere veel gehoorde vraag of je je inlootcode door mag geven aan iemand die wel kan. Het antwoord: Gelukkig mag dat! Laat je code niet verloren gaan.”

G1000 - Groep van 1000
De burgertop, zoals G1000, is een initiatief van een aantal gewone Schiedammers die vinden dat democratie meer moet zijn dan een keer in de vier jaar naar de stembus gaan. De G1000 geeft inwoners een stem en daarmee de mogelijkheid bij te dragen aan datgene wat de Schiedamse burger echt belangrijk vindt, en wel in de vorm van een top 10 met belangrijkste onderwerpen. De naam G1000 staat voor een Groep van 1000 mensen, vergelijkbaar met de G7, het forum van zeven vooraanstaande industriƫle staten.

Lees ook:We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten