De Schiedammer Online

zaterdag 26 september 2015

Bijna duizend gevallen van noodzakelijk funderingsherstel in Schiedam

Van Steenderen blij met komst fonds
SCHIEDAM - In Schiedam zijn er naar schatting van de gemeente ongeveer 750 woningen waarvan de eigenaren met noodzakelijk herstel van de fundering geconfronteerd zullen worden. Voor 230 woningen is dit al opgepakt. Het herstellen van de fundering is veelal een kostbare zaak, die de financiƫle reikwijdte van huiseigenaren te boven gaat.

Sommige van die huizen waar de funderingsproblematiek speelt dateren al van voor 1900; het accent van huizen met deze problemen ligt op jaren twintig en jaren dertig woningen uit de afgelopen eeuw. Voor wat betreft locatie ligt het accent op huizen in de wijken Oost, West en Centrum. De kosten van herstel bedragen al snel dertig duizend euro, maar kunnen naar zeggen van de gemeente oplopen tot boven de honderdduizend euro. Inmiddels is de gemeente in voorgaande jaren betrokken geweest bij het funderingsherstel van 172 woningen en is er in het lopende jaar sprake van betrokkenheid bij 58 woningen waarvan de fundering wordt hersteld. Die betrokkenheid van de gemeente kan bestaan uit advies, begeleiding en het ter beschikking stellen van leningen tegen een lage rente.

Vorige week meldden we dat er naar een landelijke oplossing wordt gezocht om huiseigenaren van huizen met wankele oude funderingen te helpen met het financieren van herstelwerkzaamheden. Schiedam doet dat al, maar genoemde landelijke oplossing moet het mogelijk maken dat zoiets los van de gemeente gebeurt.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten