vrijdag 25 september 2015

Rond Brandersfeesten dertien bestuurders gepakt met borrel op. Plus zes andere aanhoudingen

SCHIEDAM - Het verkeershandhavingsteam van de politie Schiedam houdt vanavond een alcoholcontrole. Nu net voor middernacht, meldt de politie dat in de ruim twee uur dat er inmiddels gecontroleerd wordt, zeven bestuurders te diep in het glas gekeken blijken te hebben.
De Brandersfeesten staan wel beschouwd in het teken van alcohol. Onze stad is er bekend om. Dat wil uiteraard niet zeggen, dat er in onze stad met andere maten gemeten zou worden waar het de deelname aan het verkeer en het gebruik van alcohol betreft. De politie heeft haar alcoholcontrole actie braaf aangekondigd, met daarbij als plaatsaanduiding 'rond de Brandersfeesten'. Via twitter wordt ook verslag uitgebracht door de agenten. "Krap twee uurtjes aan het werk. En inmiddels zitten we al op zes bestuurders die onder invloed rijden @Brandersfeesten", twitterde agent Klipsteen een uur geleden. Ruim een half uur later: "Gelukkig al een hoop bobsleutelhangers uitgedeeld. Helaas in een korte tijd toch al zeven bestuurders aangehouden", aldus agent Dany Ifrah. Laten we hopen dat de teller niet te ver oploopt en dat er vooral veel bestuurders een bobsleutelhanger verdienen.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.   

Update: rond een uur vannacht is een bromfietser aangehouden, zonder rijbewijs, maar mét alcohol (345 u/gl wees de blaastest uit). "Ook op de bromfiets mag je niet onder invloed van alcohol en/of drugs rijden", laat Dany Ifrah nog maar eens horen. Wij voegen daar voor alle duidelijkheid aan toe: ook fietsen onder invloed is verboden, waarbij voor de fietser dezelfde promillages gelden als voor de gemotoriseerde verkeersgebruiker. 

Door het team Toezicht & Handhaving werd er overigens ook een voetganger beboet in verband met alcohol. Een minderjarig meisje van 16 jaar werd aangetroffen in het bezit van een fles 'Boswandeling, 'n knap eigenwijs likeurtje'. Dat is niet nix dus. Het meisje kan een boete tegemoet zien. 

Update: rond half vijf vannacht heeft de politie twee bromfietsende echtelieden, met achterop elk een kind, aangehouden. Zowel vader als moeder werd aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De vader stond nog gesignaleerd wegens openstaande boetes ten bedrage van 521 euro (moeder blies 320 en vader 365 ug/l). Een uur eerder moest ook al een moeder blazen, die een klein kind in de auto bij zich had.

Update: aan het eind van de nachtdienst heeft de politie gemeld in het totaal dertien processen verbaal te hebben opgemaakt met betrekking tot het rijden onder invloed. Bovendien werd een rijbewijs ingevorderd wegens overtreding van de maximale snelheid.  "27 jarige bestuurder reed 120 km/u door de bebouwde kom. Verklaring: 'Ik moest nodig plassen'. Rijbewijs ingevorderd", aldus agent Klipsteen.

Buiten de bovengenoemde verkeersgerelateerde gevallen, meldt de politie vannacht in het totaal zes aanhoudingen verricht te hebben. Die hebben bijvoorbeeld te maken met openbare dronkenschap, ordeverstoring, wederspannigheid en belediging

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten