De Schiedammer Online

maandag 21 september 2015

Spieringshoek Open opnieuw prooi voor in ranking opstomende Yannick Verwater

Richard en Diana
TENNIS -  Het 'Spieringshoek Heineken Open' is, ondanks de regen en ondanks het feit dat de najaars tenniscompetitie reeds begonnen was, een sportief en qua ambiance geslaagd toernooi geworden. 462 deelnemers speelden in het totaal ruim driehonderd partijen. In de heren enkel 3 won, net als vorig jaar, Yannick Verwater.

Voor het toernooi op Spieringshoek kon worden ingeschreven in de speelsterkten 2 tot en met 9. Dat leverde een fors aantal inschrijvingen op. "Met bijna vijfhonderd deelnemers en ondanks het regenachtige weer van de afgelopen week, waren we zondag keurig op tijd klaar. Om half zes waren alle finales gespeeld en de prijzen uitgedeeld", zegt parkexploitant en toernooiorganisator Richard van Werkhoven. Samen met zijn zus Diana Huyser heeft hij een tennisschool op park Spieringshoek, Tennisschool R & D. Zijn zus Diana vult aan: "Ook de feestavond was erg gezellig met onze huis dj Yuri Viroj met als special guest saxofoniste Susan Koek. In het finaleweekend hadden we ook nog perfect zonnig weer waardoor het super gezellig was. Helaas zaten we dit jaar met twee weekenden competitie tijdens ons toernooi. We zullen volgend najaar daarom iets gaan schuiven met onze toernooidatum".

De finales in de hoogste speelsterkte ging bij de herenenkel tussen Yannick Verwater en Sander Compeer. De in Krimpen aan den IJssel wonende Yannick Verwater heeft gewonnen in twee sets: 6-2, 7-6. Daarmee prolongeerde de titelverdediger zijn titel van vorig jaar. Deze vijftienjarige linkshander is aan een stevige opmars bezig binnen de Nederlandse ranking. Begin van dit seizoen stond hij in de single op een 138ste plaats, begin september was hij reeds opgeklommen naar plek 76.

Bij de damesenkel 3 ging het tussen Gabriella Mujan, de nummer 80 in de landelijke ranking, en Annemarie van Assendelft. Mujan was de winnares van vorig jaar. Hier was het niet de titelverdedigster die de titel opnieuw mee naar huis kon nemen. Annemarie van Assendelft won in twee sets: 6-3, 6-4.