De Schiedammer Online

vrijdag 25 september 2015

In zorg is heel veel vastgelegd in regels; maar laten we niet denken vanuit regels; begin met ont-moeten

Zorgaanbieders en zorgverleners ont-moeten elkaar in Schiedam
SCHIEDAM -  De gemeente heeft samen met de gemeente Maassluis en gemeente Vlaardingen en ROGplus in Theater aan de Schie een beurs gehouden waar specialistische zorgaanbieders en wijkzorgaanbieders konden netwerken met zorgverleners. De organisatie is tevreden over de opkomst van vijftig zorgaanbieders en bijna vierhonderd zorgverleners.



In het totaal hadden vijftig gespecialiseerde zorgaanbieders een stand ingericht. Bijna vierhonderd zorgverleners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben elkaar ontmoet en kennis gedeeld. Bij zorgverleners kun je denken aan huisartsen, wijkverpleegkundigen, jeugdverpleegkundigen, gezinsspecialisten en wijkteammedewerkers.

"Sinds 1 januari 2015 zijn de drie gemeenten verantwoordelijk voor de toegang en de uitvoering van de (jeugd)zorg. Tegelijkertijd werken de gemeenten eraan om de zorg meer af te stemmen op de
klant. Dat vraagt een grote verandering in de wijze waarop de zorg wordt verleend en een grotere samenwerking tussen gespecialiseerde zorgverleners en zorgverleners in de wijk. Dan is het belangrijk dat zorgverleners elkaar kennen en weten wat ze aan elkaar en aan de klant te bieden hebben", aldus de gemeente Schiedam. Wethouder Mario Stam noemt het een spannende tijd voor iedereen. "We staan met elkaar aan de wieg van veel veranderingen in de zorg. Dat betekent veel onzekerheid, maar dat betekent ook een hele mooie kans om dingen anders te doen. Elkaar leren kennen, en weten wat een ander doet, begint met elkaar ontmoeten, vandaar dat wij deze beurs hebben georganiseerd. In de zorg was, en is eigenlijk nog steeds, veel vastgelegd in regeltjes, procedures en protocollen. Laten we vooral met elkaar leren kijken wat nodig is in het gezin, denken vanuit de oplossing en niet vanuit de regeltjes", aldus de wethouder.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten