De Schiedammer Online

zondag 20 september 2015

Doelman Henkt Tap alias 'De Kat' overleden

VOETBAL - Begin deze week is in zijn woonplaats Dordrecht op 82-jarige leeftijd doelman Henk Tap onverwacht overleden. De uit Schiedam afkomstige Tap verdedigde zowel het doel bij Hermes-DVS als bij SVV. Zijn grote sprongkracht leverde hem de bijnaam 'De Kat' op. Na zijn voetballoopbaan zou Henk Tap ook het hockeydoel verdedigen, in de veteranenteams van Souburgh.
Henk Tap laat twee dochters, Desiree en Mirjam, een zoon, René, en vier kleinkinderen achter. Het afscheid van Hendricus Tap heeft afgelopen vrijdag plaatsgevonden.


Deze actiefoto siert de rouwkaart
"Enkele weken geleden was hij een dag bij ons in  Putten om de historie van SVV en hemzelf te bewonderen. Hij was een spectaculaire keeper met de bijnaam 'De Kat'. Hij was doelman in een heel goed elftal met o.a. Jan van Schijndel, Henk Könemann, Herman Wink, Piet Romeijn en Gerrit van Pelt. Henk is voor velen van SVV een van de allerbeste keepers geweest in het betaalde voetbal", schrijft SVV-archivaris Koos Rost.
Een nostalgische foto-collage door oud-SVV-er Joop Molendijk geeft een impressie van de stijl van Henk Tap. 

"Henk maakte deel uit van de selectie van het eerste elftal dat in 1952 kampioen werd van de toenmalige Eerste Klasse. De laatste jaren was Henk een trouw bezoeker van de bijeenkomsten van de Club van Honderd. De oudere leden van Hermes-DVS hebben prachtige herinneringen aan een sterke sportman en een fijn clublid", zegt Hermes-DVS over de oud-doelman.

"Na een professionele carrière als voetbalkeeper stond hij uiteraard ook op de hockeygoal, in verschillende veteranen teams. En als fan, inspirator en ondersteuner langs de lijn bij alle drie zijn kinderen", aldus Souburgh.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram

1 opmerking:

  1. Ik, John Schilperoord, schrok 5 jaar te laat van het overlijdensbericht van Henk Tap. Als tiener van rond de 16 jaar keek ik, net als de vele andere Hermes junioren, met bewondering naar Henk Tap. Het sportfiguur van de club.
    Als keeper alom bewonderd en toen Aad van Diest DE keeper
    van HDVS zijn been brak, stond Henk Tap in doel. En hoe.
    Ongelooflijk. Ik durf te beweren, dat als Henk in deze tijd
    zijn talent had kunnen tonen, hij vaste doelman van Feijenoord of PSV zou zijn geweest. Overigens stond Henk
    ook in de cricketsport zijn mannetje. En altijd
    vriendschappelijk tegen jong en oud. Een reuze kerel is heengegaan.

    BeantwoordenVerwijderen