De Schiedammer Online

zaterdag 26 september 2015

Kansloos PPSC onderuit tegen DVO'32

Salari moest van afstand toezien
VOETBAL - In de semi-derby tussen PPSC en DVO'32 waren de echte kansen schaars. Omdat thuisclub 'PP' tot werkelijk geen enkele kans kwam en de Vlaardingers de drie keer scorende Gertjan van der Veen in de gelederen hadden, won DVO'32 vrij soepel met 0-3.

Na drie minuten spelen viel eigenlijk de 'Vorentscheidung' uit een gevaarloze vrije trap van de gasten. Tot verbijstering van de Schiedamse aanhang en spelersbank liet Marcel Kooy de amper vaart hebbende bal door zijn handen glippen (0-1). De lange doelman, vorig seizoen nog onder de lat bij het 3e elftal, zakte nog net niet onder de grond van schaamte.

De resterende tijd van de eerste helft werd volop strijd geleverd, werden mannelijke duels uitgevochten en ontspon zich een aardige pot. Helaas dacht scheidsrechter Essaghir daar heel anders over. Te pas en te onpas trok hij een geel plakkie en PPSC-trainer Henk Salari moest al gauw achter de reclameborden, waarvoor wist werkelijk niemand.

Na de thee werkten beide ploegen weer ongekend hard, tot mooie uitgespeelde kansen kwam het nooit. Waar PPSC onmachtig was, liet Van der Veen zien bij Deltasport het nodige te hebben opgestoken. Zijn twee treffers brachten de eindstand, misschien wat geflatteerd maar zeker niet onterecht, op 0-3. De uit de derde klasse gedegradeerde Thurledeclub blijft met drie punten uit vier wedstrijden onderaan de ranglijst hangen.

Ton de Leede

Overige uitslagen:
VV Kethel Spaland verloor thuis  tegen Binnenmaas met 0-3. HBSS won wel. In de uitwedstrijd tegen Botlek werd met een minimale score de volle buit binnengehaald: 0-1. SVV speelde eveneens uit. De Schiedammers waren veel sterker dan Maense: 0-5.