zondag 20 september 2015

Politie assisteert bevallende koe

SCHIEDAM - Dit weekeinde is de politie in actie gekomen nadat er een melding was binnengekomen dat er een gewonde bloedende koe in een weiland zou liggen. De koe bleek niet gewond, maar bleek bezig met een moeizame bevalling. Het kalfje heeft de bevalling niet overleefd, de koe heeft het overleefd.

De politie schrijft over deze niet alledaagse ondersteuning: "We kregen de melding dat er een gewonde koe in het weiland lag. Volgens de melder zou het een bloederige situatie zijn. Ter plaatse bleek de geboorte van een kalfje niet geheel vlekkeloos te verlopen. Het kalfje was deels al geboren. De inmiddels uitgeputte koe had niet meer de kracht om de bevalling zelfstandig af te maken. Collega's hebben het kalfje uit de koe getrokken en nog getracht te reanimeren. Dit mocht helaas niet meer baten. Moeder koe maakt het intussen weer goed". De boer kwam niet veel later ter plaatse en heeft meegeholpen. Helaas heeft het niet mogen baten om het kalfje te redden. 

De politie oogst op social media overwegend lof voor de actie. We lezen echter ook een negatieve reactie van iemand die zegt dat dit geen openbare orde of veiligheid betreft. "Bij verkeerd trekken kan het kalf juist overlijden; zoiets is aan de veearts ter beoordeling. Klinieken hebben 24 uur per dag artsen met veel ervaring klaar staan die alle gevaren en complicaties wel goed in kunnen schatten. Zij zijn binnen no-time ter plaatse en kennen vaak de achtergrond".  Er is ook iemand die kritisch is ten opzichte van de boer: "Jammer dat de boer zijn hoogdrachtige koe niet in de stal heeft gezet; dan had het misschien wel goed afgelopen". 

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten