maandag 26 oktober 2015

Annet Jongen zet crowdfunding kracht bij door morgen op Hoogstraat 104 open te gaan

SCHIEDAM - Annet Jongen heeft haar toekomstige locatie voor het Schiedams Boekhuis gewijzigd. Ze wil niet zo als aanvankelijk de bedoeling was haar Schiedams Boekhuis gaan beginnen op Hoogstraat  nummer 156. Aan dezelfde zijde maar een steenworp verder, op de Hoogstraat 104-106, heeft zij haar onderkomen gevonden.


Op Hoogstraat 104-106 heeft zij als buren Rosa Bloemsierkunst aan de ene kant en tandarts Nederveld aan de andere kant. Haar crowdfunding staat met nog twee weken te gaan op 42% van het benodigde bedrag van 40.000 euro. In dit fraaie splitlevel-pand gaat ze - terwijl de crowdfunding dus nog loopt - dinsdag al open voor de verkoop van tweedehands boeken en prentenboekenposters.
 
Annet Jongen: "Het is een heel ander soort pand dan ik oorspronkelijk in gedachten had, maar de condities zijn zo gunstig dat ik deze kans moest grijpen. De winkel is prachtig gerestaureerd, heel licht met zijn ramen voor en achter en het heeft een speelse split-level waarmee ik elke afdeling een heel eigen karakter kan geven. Vanuit deze plek ga ik de laatste twee weken van de campagne alles uit de kast trekken om de 100% te halen. Dat is hard nodig, want ondanks de intensieve campagne moet er nog 58% geïnvesteerd worden. Ik heb in ieder geval tot en met 31 december de beschikking over het pand. Als de campagne slaagt kan de winkel compleet ingericht worden en kan ik voorraden inkopen. De voorlopige openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur.".

De opbrengst van de verkoop komt in zijn geheel ten goede aan de campagnekas. Annet Jongen nodigt haar investeerders uit om aanstaande vrijdag 30 oktober om 20.00 te brainstormen over hoe  het beste netwerken gebruikt kunnen worden om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. "Deze avond is openbaar om belangstellenden die nog een zetje nodig hebben over de streep proberen te trekken", zegt de ondernemende boekhandelaar. Schiedams.nl draagt het initiatief van Jongen een warm hart toe, droeg inmiddels als investeerder al het steentje bij en wenst de onderneemster veel succes om haar droom uit te doen komen. Niet alleen goed voor haar, maar ook voor winkelstraat Hoogstraat, en niet te vergeten voor elke Schiedammer die een echte boekenwinkel in zijn of haar stad wil. En wie wil dat nou niet?

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten