De Schiedammer Online

zaterdag 31 oktober 2015

PPSC houdt na ruststand van 2-0 alle punten in eigen huis, "maar 't had wel 8-3 kunnen zijn"

Overleg tussen Salari en De Bruin; 2 minuten later was het raak

door Jan Schrijver

VOETBAL/SCHIEDAM - Terwijl de ambulance nog voor de kleedkamer stond in verband met een ernstige knieblessure van een speler van het tweede elftal, keeper Lars Knoops, legde het eerste team van PPSC in de eerste helft de basis voor een 3-1 zege op GGK.

Qua verliespunten waren beide clubs voor aanvang van deze wedstrijd gelijkwaardig. PPSC startte met 6 uit 7, GGK met 3 uit 6. In de eerste helft hadden de gasten offensief niets in de melk te brokkelen bij de blauwhemden, die op hun beurt wel tweemaal het net wisten te vinden en die in de eerste helft wel beschouwd nog wel vaker hadden kunnen scoren. In de 21ste minuut opende PPSC de score.

Een vrije trap van de rechtsmidden Stephan Bronwasser werd afgeslagen door de doelman maar niet afdoende weggewerkt, waarna de middenmid Stan de Bruin net buiten de rechterhoek van het zestienmetergebied de bal op de rechter pantoffel nam en over de doelman heen in de linkerbovenhoek krulde (zie de foto onder voor de bal van De Bruin die onderweg is naar de kruising). Na het doelpunt wees hij nog op zijn 'rechter', omdat hij volgens zijn trainer in schietsituaties daar nog wel eens 'omheen'  probeert te lopen. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Spits Remco van den Berg converteerde een voorzet met zijn hoofd in een doelpunt. Een 2-0 ruststand in het voordeel van PPSC maar dat had al een veel ruimere voorsprong kunnen zijn.

Trainer Henk Salari: "Ik was, behalve dan dat we nog verder afstand hadden moeten nemen, wel tevreden over de eerste helft. We hadden achter nauwelijks iets weggegeven, en dat met een driemans verdediging, met jongens die allemaal nog onder de twintig zijn, Eray Ercan, Emile van Schie en Rick Beumer. Ik had dat ook onlangs in onze oefenwedstrijd tegen SVV-zondag gedaan. SVV had toen moeite met ons daardoor ontstane numerieke overwicht op het middenveld". Salari haalde deze tactische kunst ook vandaag tegen GGK uit. Hij vervolgde: "Een verbeterpunt dat ik ze in de rust meegaf, was dat in de volgende 45 minuten het tempo nog iets omhoog kon. Daar heb ik na rust echter weinig van teruggezien. We maakten weliswaar al snel in de tweede helft de 3-0 (opnieuw Remco van den Berg), maar dan zou je denken dat er rust in de ploeg komt. Dat was echter geenszins het geval. Toen kreeg GGK wel de nodige kansen. Dan gaat in de 71-ste minuut de 3-1 erin en moet je nog oppassen ook. Om het verdedigend af te grendelen heb ik voor de laatste tien minuten Henry Mentink teruggehaald naar achteren en met 4 man in de achterhoede hebben we de voorsprong keurig geconsolideerd. Als je zo'n tweede helft bekijkt dan had deze wedstrijd vandaag ook gemakkelijk in 8-3 of zo kunnen eindigen. We gaan steeds beter voetballen, dat is fijn, maar we zijn nog in een situatie dat we erg blij moeten zijn met elk punt. Het is een leuke jonge groep, leuk om mee te werken en er zit nog heel veel rek in".

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste, had PPSC 2 eveneens op eigen veld gespeeld. Die wedstrijd werd met 1-4 verloren. In verloren positie, werd het verlies voor het tweede nog groter door de ernstige knieblessure die doelman Lars Knoops opliep. Gevreesd  werd voor gescheurde kruisbanden. In het ziekenhuis bleek gelukkig dat het met de kwetsuur meevalt. Knoops heeft zijn knieband verrekt en een beschadiging aan het kniekapsel.

De bal is onderweg van de voet van Stan de Bruin en verdwijnt over de voor zijn doel staande keeper heen in de bovenhoek

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.