De Schiedammer Online

zaterdag 31 oktober 2015

Excelsior'20 tegen Besiktas gaat zondag niet door. Hermes en SVDPW thuis, SVV en Kethel Spaland uit

VOETBAL -  De thuiswedstrijd die Excelsior'20 morgen zou spelen tegen Besiktas uit Rotterdam-Zuid gaat niet door wegens het overlijden van Halil Cicek, bestuurslid van Besiktas. In de derde klasse spelen wel Hermes-DVS (thuis) en Kethel Spaland (uit).

In de eerste klasse b speelt SVDPW thuis tegen Poortugaal. De mannen van trainer Toon Wolters staan met 10 uit 7 op een achtste plaats één positie hoger dan de bezoekers die een score hebben van 7 uit 7. Bij de thuisploeg is het doelsaldo positief (12 voor 11 tegen), bij de ploeg van de andere kant van de Beneluxtunnel daarentegen negatief (14 voor, 16 tegen).
Wedstrijd gaat niet door
Een wedstrijd dus waar de statistieken in het voordeel van de Schiedammers spreken. Dat belooft dus een mooie eerste klasse wedstrijd te worden. Van den Hoed is de arbiter.

Buurman Hermes-DVS staat op 14 uit 7 en weet in de derde klasse D drie teams in de stand boven zich, waaronder Excelsior'20 op de tweede plek met 17 uit 7. Overmaas is een middenmoter met 7 uit 7, waarbij de Rotterdammers een haperende doelpuntenmachine zijn (6 gescoord) maar defensief redelijk staan (10 tegen). Hermes kreeg er al meer tegen, namelijk
12, maar weet aan de andere zijde beter het net te vinden: 18 doelpunten gescoord. Dat kan onder leiding van arbiter Jung dus een interessante ontmoeting worden tussen enerzijds een aanvallend ingestelde thuisploeg en anderzijds een op de defensie leunende Overmaas-brigade. In Rotterdam-Zuid wist men zo ook tegen Excelsior'20 een puntje af te snoepen enkele weken geleden, toen in de laatste minuten een 0-1 achterstand op de Thurledeploeg werd ingelopen.

Kethel Spaland gaat naar Zestienhoven voor de ontmoeting met AGE, de fusieclub die bestaat uit AVS (Abraham van Stolk, 1920), Germinal (Groei en Roem moeten immer naar Ambitie leiden, 1926) en EDS (Eendracht doet Samenspelen, 1920). Je zou het een zespuntenwedstrijd om een plaats in de middenmoot kunnen noemen. De leiding is in handen van arbiter Chitan. Nu nog staat Kethel Spaland met 6 uit 7 een positie lager dan AGE met 7 uit 7.  Bij winst voor de Schiedammers zullen de rollen omgedraaid zijn. Scorend doen de ploegen niet veel voor elkaar onder: AGE vond 10 keer het net, Kethel Spaland 9. Verdedigend lijkt het bij de Schiedammers beter te staan, met 12 tegendoelpunten tegen 16 tegendoelpunten bij de Rotterdammers. Kethel Spaland zal een goed gevoel hebben overgehouden aan de laatste competitiewedstrijd, weliswaar een 2-2, maar waarin het Hermes-DVS in de tweede helft wist te domineren.

In de vierde klasse B gaat SVV naar middenmoter Moordrecht. De thuisploeg staat op een zevende plek met 9 uit 7 (met een positief doelsaldo van 16 voor 14 tegen). De mannen van Marcel van der Ven staan op de 12e positie met 4 uit 7 (met een nadelig doelsaldo van 7 voor en 17 tegen). Bij winst van de gasten zal SVV een goede stap kunnen maken op weg naar de middenmoot. Op sportpark Het Lage is Khealiram de scheids.

Alle wedstrijden beginnen zondagmiddag om 2 uur. Het is morgen een graadje minder nazomers lekker dan vandaag, maar toch ideaal weer om te voetballen én om langs de lijn aan te moedigen. Het belooft morgen druk te worden op Harga, met twee naast elkaar gelegen clubs. Houd er rekening mee dat de parkeermogelijkheden aanzienlijk minder zijn dan aan het begin van het seizoen, omdat in verband met geplande woningbouw in Harga inmiddels een flink aantal parkeerplaatsen is verdwenen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten