De Schiedammer Online

zaterdag 31 oktober 2015

Belabberde 1e helft nekt SVV; 4-1 verlies tegen VOB

Ipcedencia: pas in 2e helft gingen we voetballen
VOETBAL/ROTTERDAM - SVV heeft de uitwedstrijd tegen VOB uit Overschie dik verloren: 4-1. Met name de matige eerste helft heeft de Schiedammers genekt.

SVV-Trainer Oswin Ipcedencia noemde de eerste 45 minuten van zijn ploeg "belabberd". Dat werd door de Rotterdammers dankbaar aangegrepen, zodat zij met een 3-0 marge aan de thee konden gaan. "Ik weet niet wat er aan de hand was met het team; pas in de tweede helft zijn we gaan voetballen en kregen we ook kansen", zei Ipcedencia, die na rust VOB eerst nog verder zag uitlopen, voordat er op het scorebord iets teruggedaan werd.

Er was door SVV een aantal kansen gecreëerd, bijvoorbeeld door Fai Girigoria, die na een gemiste mogelijkheid in de volgende kansrijke situatie wel met het voetje raak tikte. Even later had Girigoria de marge nog verder terug kunnen brengen. De hatelijke 4-1 bleef echter op het scorebord. Oswin Ipcedencia had vandaag Henny Idema, trainer van SVV zondag 2, langs de lijn als grensrechter. "Ik was er erg blij mee dat Henny vandaag die rol op zich wilde nemen", aldus de SVV-trainer.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond SVV (met 9 uit 6) op de zesde plaats en daarmee een positie hoger dan de RVV Voetbal OpBouw uit Overschie (met 8 uit 7). De Rotterdammers passeren de Schiedammers daarmee op de ranglijst.