De Schiedammer Online

woensdag 28 oktober 2015

Kethel Spaland na bekerthriller verder; Hermes-DVS uitgeschakeld

VOETBAL - Na een ware bekerthriller in Kethel gaat Kethel Spaland door naar de volgende ronde. Zondag eerste klasser Woerden had de groepsfase winnend  afgesloten. Dat gold ook voor zaterdag tweede klasser Kethel Spaland. Kethel Spaland was na het 2-2 gelijkspel beter in het nemen van strafschoppen: 9-8. Hermes-DVS bekerde eveneens thuis. HOV/DJSCR bleek een maatje te groot: 1-5.

"Woerden gaat op bezoek bij het voor ons onbekende Kethel Spaland. De club komt uit Schiedam en speelt in de 2e klasse D van het zaterdagvoetbal. Kethel Spaland heeft inmiddels 7 competitiewedstrijden gespeeld en behaalde hierin  7 punten. Opmerkelijk genoeg behaalde het deze punten in uit-wedstrijden. De 3 gespeelde thuiswedstrijden werden verloren van bekende clubs als SC Feyenoord (zonder puntverlies bovenaan), Strijen en Binnenmaas", zo kondigde Woerden op de eigen site het duel aan, waarbij nog opgemerkt werd dat deze club de competitie belangrijker vindt, maar dat de beker nadat je verder komt wel steeds interessanter wordt met reeds geplaatste clubs als Barendrecht, Katwijk, Quick Boys, Jodan Boys, Noordwijk, Excelsior Maassluis, HBS, VVSB en Quick (Den Haag). Welaan, Woerden heeft nu kennisgemaakt met Kethel Spaland en die ontmoeting viel dus uit in het voordeel van de Schiedammers, die in de eerste helft ook het betere  van het spel hadden, maar niet scoorden. In de tweede helft werd na de 70ste minuut tegen een 0-1 achterstand aangekeken. Yuri Nooteboom, die in de eerste helft een strafschop had gemist, scoorde in de tweede helft wel tweemaal, wat niet ver van het einde verwijderd een 2-1 voorsprong opleverde. In de slotminuut maakte Woerden vanaf elf meter alsnog gelijk. Na het gelijkspel volgden er meteen penalty's. Ook daar zinderde het nog even door. De lange reeks werd na in totaal bijna twintig elfmetertrappen door Kethel Spaland in het voordeel beslecht.

Hermes-DVS kon in de eerste 45 minuten nog goed tegenstand bieden tegen de Rotterdamse fusieclub met de lange afkorting HOV/DJSC. Met een ruststand van 0-1 kun je altijd nog een ommekeer verwachten in het tweede bedrijf. Dat gebeurde zondag nog bij een 1-2 ruststand en 1-3 tussenstand, die in de slotfase werd ingelopen. Dat gebeurde gisteravond niet. De Rotterdamse zondag derde klasser (3C) liep uit tot 0-4, voordat Ivan Anastacia de Schiedamse eer kon redden. Het werd uiteindelijk 1-5. Robin Pauptit was de grote plaaggeest voor de thuisploeg; die wist driemaal het net te vinden. Aanstaande zondag hebben de mannen van Jerry Visser opnieuw een thuiswedstrijd om zich tegen een Rotterdamse ploeg te herpakken; dan komt Overmaas naar Harga. Dan zal het in dezelfde klasse, 3D, ook druk worden op Thurlede waar Besiktas op bezoek komt bij Excelsior'20. De Thurledeploeg speelde gisteren ook: met 0-3 werd gewonnen van Floreant in de Voetbal Rijnmond cup. Ook in 3D, is er voor Kethel Spaland (zondag) een rit naar Rotterdam (Sportpark Zestienhoven) voor de uitwedstrijd tegen AGE.