De Schiedammer Online

dinsdag 27 oktober 2015

Schiedamse wijkagent onderschept miljoen euro witwasgeld

Rein Hendriks vindt miljoen euro
SCHIEDAM - De politie heeft begin van de avond bekendgemaakt dat er in een doorzochte auto aan de A13 zondagavond een bedrag van een miljoen euro is gevonden. Wijkagent Rein Hendriks deed de vondst samen met collega's van het basisteam Midden Schieland.

De politie meldt: "Agenten hebben zondagavond bij een tankstation aan de A13 in de kofferbak van een auto 1 miljoen euro aangetroffen. De bestuurder is aangehouden en geld is in beslag genomen. De man wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van witwassen.
De politie kwam de auto op het spoor na een tip dat er mogelijk drugs in de achterbak lagen. De politie ging op zoek naar de auto en die werd gezien bij het tankstation. Daar werd de auto doorzocht. De man, een 56-jarige Brit, werd na de vondst van het geld aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. Naar de herkomst van het geld, dat de afgelopen dagen werd geteld, wordt een onderzoek ingesteld". 

"Ik moest toch ff 2x kijken toen ik deze vondst deed. In samenwerking met de collega's van basisteam Midden Schieland direct doorgepakt", aldus de Schiedamse wijkagent die het geld vond.
"Het was vast geen Peugeot 107, daar past echt geen 1 miljoen euro in", vraagt iemand op Twitter.
Rein Hendriks antwoordt: "Dit had makkelijk in een 107 gepast hoor ;) wij waren zelf ook verrast over de hoogte van het bedrag". 


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten