De Schiedammer Online

zaterdag 31 oktober 2015

Kethel Spaland geeft thuis het heft uit handen tegen Piershil: 2-3

Zo dicht was Kethel Spaland in laatste minuten bij de gelijkmaker
VOETBAL/SCHIEDAM - Kethel Spaland heeft de thuiswedstrijd tegen Piershil zaterdag niet met een resultaat over de streep weten te trekken. Na een 2-2 gelijke stand, maakten de gasten in de 81ste minuut de winnende treffer: 2-3.

Alhoewel de thuisploeg in de openingsfase de beste kans op de openingstreffer kreeg met een 1-op-1 situaties, kwamen de bezoekers in de eerste helft kwamen op een voorsprong. Na een afgeslagen corner werd door de Schiedammers niet goed doorgedekt en vervolgens een man te gemakkelijk uitgekapt: 0-1. De thuisploeg raakte er door van slag af. "Na deze treffer waren we een kwartier de weg kwijt; we maakte de verkeerde keuzes; passes kwamen niet meer aan, enzovoort", zei trainer Raymond Kraaijbeek. Kethel Spaland weet zich te herpakken. Dat leverde binnen enkele minuten twee doelpunten op. Miletson Silva de Freitas kwam oog in oog met de doelman, die hem niet reglementair afstopte. Tim Lansbergen schoot de toegekende strafshop in. Piershil naar de middenstip, maar twee minuten later verstuurde Jasper Koning met een splijtende pass Miletson Silva de Freitas opnieuw op de doelman af. Nu was het 1-op-1 wel direct raak: 2-1.  Op een voor HBSS ongelukkig moment - in de laatste minuut van de eerste helft -  kwam Piershil langszij: 2-2. Dan ga je dus met een domper de kleedkamer in. "In sommige gevallen moet je een situatie niet per se voetballend willen oplossen. Soms moet je geen risico nemen en de bal gewoon wegroeien", vond de trainer van de thuisclub.

In de tweede helft kwam er niet één, maar kwamen er twee onherkenbare ploegen uit de kleedkamer. De eerste 20 minuten kon je niet zeggen dat er een van de twee ploegen 'het beste van het spel' had. Het niveau viel van beide kanten tegen. De Schiedammers kwamen als eerste ploeg uit die gezamenlijke impasse. Het begon weer te lopen bij Kethel Spaland, met een aantal goede mogelijkheden tot gevolg. Zo kwam Yuri Nooteboom in de 64ste minuut in een drukke situatie voor het Piershilse doel in een kansrijke positie. Zijn inzet werd door de doelman met een fraaie reflex gekeerd. In de 65ste minuut kwam de doelman opnieuw met de schrik vrij, toen hij een fraai schot vanaf rechts over de linker kruising zag krullen.

Een vrije trap tegen werd de Schiedammers - met nog minder dan tien minuten op de klok -  fataal. De hoge bal uit de vrije trap werd achter doelman Jeffrey Welbie geknikt. Kraaijbeek: "Hoge ballen op lange mensen, dat is het gevaar bij Piershil. Ik had het elftal nog op het hart gedrukt zo min mogelijk corners en vrije trappen weg te geven, maar helemaal uitsluiten kun je dat nu eenmaal niet".

Het bleef nog tot het einde spannend, met mogelijkheden voor beide doelen. Piershil dat de wedstrijd met een gelijk puntenaantal startte (7 uit 7), loopt nu drie punten uit op de Schiedammers.