De Schiedammer Online

zaterdag 31 oktober 2015

Zaterdagvoetbal met thuiswedstrijden op Thurlede en in Kethel. Uitwedstrijden voor HBSS en SVV

VOETBAL - Na het bekerweekeinde afgelopen week (incluis twee inhaal competitiewedstrijden) gaat de amateurcompetitie dit weekeinde weer op volle kracht verder. Met thuiswedstrijden zowel in Thurlede als in Kethel en twee uitwedstrijden in Rotterdam-Noord. Deze laatste oktoberdag is het,  met zo'n 17 graden en de zon die zich regelmatig laat zien, fantastisch weer om vanmiddag langs de lijn te genieten.

In de tweede klasse d vanmiddag een thuiswedstrijd in Kethel. Op bezoek komt Piershil dat net als Kethel Spaland 7 punten uit 7 wedstrijden haalde. Op basis van het doelsaldo (14 voor 18 tegen) staan de bezoekers hoger geklasseerd dan de thuisploeg (12 voor 18 tegen). Op basis van de cijfers belooft dit een gelijkwaardige pot te worden, waarbij met het thuisvoordeel en het goede gevoel van de dinsdag gewonnen bekerwedstrijd als mentale steun in de rug wellicht een stap gezet kan worden richting de bovenkant van de middenmoot.

In 3d komt HBSS vandaag uit in de wei tegen het hoger genoteerde Zestienhoven, waarbij opgemerkt moet worden dat de bij HBSS gestaakte wedstrijd nog niet in de stand is verwerkt en 3 punten in mindering zijn gebracht (dit was het voorstel van de KNVB dat door de KNVB zelf weer werd ingetrokken; maar de aftrek van 3 punten staat nog wél steeds in de stand). Zestienhoven staat op een 3e plek met 11 uit 7 en ziet Pernis en Leonidas met een zelfde puntentotaal. HBSS staat vooralsnog na de laatste onafgemaakte competitieronde op 10 uit 6, maar als we dat ene punt dat de club op basis van een 2-2 stand nog tegoed zou hebben zouden meetellen, dan zou HBSS op een gelijk puntenaantal staan als de Rotterdammers (en met de 3 'strafpunten' gecorrigeerd, ziet het er voor HBSS nog beter uit). Aanstaande donderdag verschijnen betrokkenen van HBSS en Rockanje in Delft voor de tuchtraad van de KNVB. Na het horen van de verklaringen zal de bond tot een definitieve beslissing moeten komen. “Er zijn nu al een aantal zaken teruggedraaid maar we staan nog steeds met die drie punten in mindering, ik ga er van uit dat we die ook terugkrijgen omdat er sprake was van een eenmansactie en deze persoon is zowel door de bond als door de club zelf al gestraft", zo liet HBSS-trainer Marvin Janssen weten aan Voetbal Rotterdam.

Ook in de vierde klasse B is er een uitwedstrijd voor een Schiedamse club. SVV neemt het uit op tegen VOB. SVV staat (met 9 uit 6) op de zesde plaats en daarmee een positie hoger dan de RVV Voetbal OpBouw uit Overschie (met 8 uit 7). In dezelfde klasse speelt PPSC een thuiswedstrijd. In Thurlede komt GGK op bezoek. Ook in deze wedstrijd liggen de teams niet ver uiteen op de ranglijst. PPSC staat 10e met 6 uit 7, GGK 12e met 3 uit 6. Als we naar de doelcijfers kijken, zouden er mogelijkheden moeten liggen voor de thuisclub die er al 16 inschoot tegen GGK nog maar 7, terwijl de GGK-ers er al 33 tegen kregen (de PPSC doelman werd 21 keer gepasseerd). Mentaal zullen de Schiedammers meer kracht aan de laatste speelronde hebben overgehouden: 'PP' won uit tegen DVC met 0-7, het Rotterdamse GGK kreeg thuis in de dubbele cijfers een lesje van nog zonder puntverlies zijnde koploper Schipluiden: 1-10.

Alle wedstrijden beginnen vanmiddag om half drie. 


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten