De Schiedammer Online

zaterdag 31 oktober 2015

Na vroege voorsprong en 25 minuten goed voetbal gaat HBSS onderuit: 3-1 verlies

Het hoofd nog niet vrij van de tumultueuze pot tegen Rockanje
VOETBAL/ROTTERDAM - HBSS heeft vandaag uit tegen Zestienhoven met 3-1 verloren, nadat in de eerste helft de Schiedamse club wel op een voorsprong was gekomen en ook op een grotere marge had kunnen komen.

De middag begon zo mooi voor HBSS. Al in de derde minuut opende Leon Roozen de score. In de vijf meter zone staande was hij alert bij een voorzet vanaf de flank en tikte hij de 0-1 in. De eerste twintig minuten van de wedstrijd bleef het lopen bij de oranjehemden. Er had een strafschop in gezeten toen spits Roozen in een kansrijke positie binnen de zestien werd gehaakt. De scheidsrechter zag er echter geen elfmetertrap in. Niet veel later werd Kasra Salmandeze de diepte in gestuurd. 1-op-1 met de keeper gaf de aanvaller een lobje dat de keeper kansloos liet. Deze wist echter in de paal zijn grootste vriend.

Na de 25ste minuut zakte het spelniveau bij HBSS weg, terwijl de Zestienhovers vleugels leken te krijgen. Deze omslag betaalde zich voor de thuisploeg nog voor rust uit in de gelijkmaker. In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Op het randje van buitenspel zette Zestienhoven een goed opgezette aanval in een 2-1 voorsprong om. De HBSS-grensrechter liet zien dat er ook onpartijdige grensrechters zijn; de vlag van de grens bleef naar beneden. De 3-1 vloeide voort uit een ingeschoten rebound. HBSS moest het in het tweede bedrijf met wat halve kansjes doen. Ook de drie ingebrachte wissels konden - op dit ouderwetse kunstgrasveld - weinig aan het spelbeeld veranderen.

"Het was vandaag, na de eerste twintig minuten, een collectieve offday", vond assistent-trainer Rob van Vliet jr. "Daarbij kan best meespelen dat er nog geen punt is gezet achter de afhandeling van de gestaakte wedstrijd."

HBSS staat nu op een zevende positie met 10 punten. Maar HBSS mist het ene wedstrijdpunt van de 2-2 stand en mist nog de drie in mindering gebrachte punten (de KNVB deed een voorstel van 3 punten in mindering, maar trok dit voorstel nog voor er discussie over was weer in; de in mindering gebrachte punten zijn echter nog steeds niet gecorrigeerd). Met veertien punten had HBSS nu gewoon bij de bovenste plaatsen gestaan.