donderdag 22 oktober 2015

Groot Projectkoor brengt Fauré in Grote Kerk

SCHIEDAM -  Gabriel Fauré was de grote vernieuwer van de Franse religieuze muziek van zijn tijd (1845 - 1924). In Schiedam wordt zijn beroemde Requiem op zondagmiddag 1 november vanaf 15.00 uur gebracht door een speciaal gevormd koor: Het Groot Projectkoor Schiedam.


In de Grote- of Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat in Schiedam zingt het koor onder leiding van dirigent Bas van Houte prachtige koorwerken van Fauré, waaronder het bekende Cantique de Jean Racine, en het ontroerende Requiem. Het concert wordt  geopend met de monumentale Messe Solennelle van Louis Vierne, tijdgenoot van Fauré. Stadsorganist Arjen Leistra bespeelt het grote Flentrop-orgel. De vocale solisten zijn de bekende Schiedamse sopraan Annelies Prins en de bas Frits Karskens. Dat de muziek van het Requiem troost biedt in het gemis van dierbare overledenen werd vorig jaar duidelijk zichtbaar en voelbaar. Ook dit jaar bestaat de mogelijkheid om na afloop van het concert een kaarsje aan te steken.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerkdeuren gaan om 14.15 uur open. Kaarten à € 10,-  zijn verkrijgbaar bij de VVV, boekhandel Post Scriptum (in Hof van Spaland) en in de Grote Kerk tijdens de openingsuren. Indien nog voorradig, kunnen bezoekers voor aanvang van het concert aan de ingang van de kerk kaarten kopen. Telefonisch reserveren kan onder nummer 010-4718207 of via de email requiemschiedam@gmail.com

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten