zaterdag 24 oktober 2015

Kethel Spaland geeft voorsprong laat uit handen; keeper Welbie voorkomt erger

Kraaijbeek..zuur puntenverlies
door Jan Schrijver

VOETBAL/ROTTERDAM -  Kethel Spaland heeft zaterdagmiddag op sportpark Varkenoord punten laten liggen tegen staartploeg Lombardijen. Zeven minuten voor tijd werd een 0-1 voorsprong uit handen gegeven, waarna de thuisploeg zelfs nog op jacht ging naar de winnende. Doelman Jeffrey Welbie voorkwam enkele minuten voor tijd dat alle punten uit handen gegeven werden.
Eindstand 1-1.

Aanvoerder Tim Lansbergen zorgde in de 38-ste minuut van de eerste helft voor de Schiedamse voorsprong. Uit een gekraakt schot kwam de bal omhoog en de captain kopte de bal bekeken in. Ook Miletson Silva de Freitas kwam in het eerste bedrijf in een kansrijke situatie, maar de één op één situatie met de doelman leverde geen doelpunt op. In de tweede helft had Kethel Spaland opnieuw het beste van het spel. Dat de thuisploeg met slechts één punt uit 6 duels stijf onderaan stond, was aan het spel af te zien. Het was werkvoetbal zonder sprankeling.

Door blessures had Lombardijen spelers uit lagere elftallen moeten optrommelen. Een daarvan was de 45-jarige Harold van der Ent, die het als verdediger niet eens onverdienstelijk deed, maar die in de zestigste minuut wel met rood het veld afgestuurd had moeten worden. Er werd een overtreding op hem gemaakt, waardoor hij ten val kwam, maar waarna hij op de grond liggend nogal opzichtig natrapte. Scheidsrechter Moerenhout gaf wel een vrije trap vóór Lombardijen, dat deed hij dus goed, maar verzuimde ook maar iets te vinden van deze natrappende beweging. Dat was dus zwijnen voor deze oude eik in de Lombardse defensie. Harold van der Ent is overigens oud-ploeggenoot van de drie jaar jongere Kethel Spaland-trainer Raymond Kraaijbeek. Samen speelden zij in de eerste klasse voor DCV, Van der Ent in de laatste linie, Kraaijbeek in een van de linies ervoor.

Al was het een rommelige fase, Kethel Spaland had nog wel het beste van het spel en niemand dacht eraan dat Lombardijen nog een gooi naar de gelijkmaker zou gaan doen. Halverwege de tweede helft deelde de thuisploeg wel wat speldenprikken uit, waarbij Rotterdams appèl voor hands binnen de 16 door scheids Moerenhout werd afgewimpeld en een schot uit de rebound rakelings naast ging. Wakker geschud trok Kethel Spaland weer ten aanval, wat aan de rechterkant een strak hard schot van de nummer 11 Miletson Silva de Freitas rakelings over de lat opleverde. Even later nam Tim Lansbergen een vanaf links door Chahine Lobiyed fraai gegeven voorzet fraai uit de lucht op zijn pantoffel (die pantoffel van Tim zie je nog net op het linkerrandje van deze foto; de geknielde voorzetgever geheel rechts). De doelman kon er slechts bevroren aan de grond naar kijken; tot zijn opluchting zag hij de bal laag naast gaan, op een decimeter van de staander.
Je ziet nog net de slof van Lansbergen en de bal die eraf kwam..snoeihard naast
Die Lombardse doelman, Johnny Hofman, kon toen nog niet bevroeden dat hij enkele minuten later de assist voor de gelijkmaker op zijn naam zou krijgen. Een verre uittrap kwam bij de nummer 9, Michel van 't Hof, terecht. Die kopte de bal als het ware op zichzelf door. Vervolgens knalde hij de bal vanaf twintig meter in de touwen. Trainer Raymond Kraaijbeek: "De lange bal, dat is het spel dat Lombardijen speelt. Ik heb ervoor gewaarschuwd en we hebben er deze week op getraind, maar het blijft moeilijk om de lange bal er constant, 90 minuten lang, uit te halen. Hij kan gewoon een keer verkeerd vallen. Nou, dat gebeurde, nadat we zelf de mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, hebben laten liggen. Dat is dus zuur. Anders hadden we aansluiting gevonden bij de top van de middenmoot; nu blijf je aan de onderkant van de middenmoot".

In de slotminuten rook Lombardijen, gesterkt door de late gelijkmaker, nog meer bloed. Voor een vrije trap aan de rechterflank van de Rotterdammers, best wel een flink eind van het doel, meldde oud-prof Mark van Zanten zich. Hij knalde de bal snoeihard onder de lat, maar de reflex van de Schiedamse doelman Jeffrey Welbie was prima. Met het ene punt komt Kethel Spaland op 7 uit 7, en Lombardijen op 2 uit 7. De assistent-trainer van Groote Lindt, derde van onder in de poule met 4 uit 7, stond druk te pennen langs de kant. Die weet het nu ook: Lombardijen speelt 90 minuten de lange bal, niet meer en niet minder.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.