De Schiedammer Online

zondag 18 oktober 2015

Tiental Excelsior'20 verslaat Abbenbroek: 0-1

Gokhan Cayir als winnaar van het veld


door Ton de Leede


VOETBAL/ABBENBROEK -  Op bezoek bij Abbenbroek leken de voetballers van Excelsior'20  lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Eenmaal met een man minder op het veld was het Cas Smulders die zelf de strafschop verdiende en ook zelf de strafschop verzilverde: 0-1.

Abbenbroek, de nummer 11 in de derde klasse D, heeft in Schiedammer Jaco Verhoev een nieuwe trainer voor de groep staan. Excelsior'20 kent weinig geheimen voor hem, ooit speelde hij zelf voor de zwartwitten. De technische linkspoot had een waterdicht tactisch plan gesmeed om de beter geachte gasten in toom te houden. Met compact spel, stevig in de duels en het uitschakelen van de Excelsior'20-vleugelspitsen Ruchen Pieternella en Cas Smulders moest toch wel een puntje worden gepeurd uit de ontmoeting met de nummer 2 in de klassering.

In het eerste halfuur lieten de gasten overduidelijk zien waarom er tot dusver 10 punten meer waren verzameld dan de opponent. De ene na de andere aanval zag Abbenbroek-doelman Roy Verwijs op zich afkomen. Het Schiedamse aanvalstrio, met de twee vleugelflitsers en Tom Weber als spits, vermorste heel aardige mogelijkheden. Cas Smulders showde bij vlagen heerlijke acties, is bij vlagen ongrijpbaar maar gaat nog te vaak voor eigen eer waar een goede voorzet of een tikje breed een betere keus zou zijn.

Het kwartier voor rust bleef alle kruit droog, waardoor na de thee het nodige vuurwerk kon worden verwacht. De persoonlijke duels werden net wat harder, de kansen wat schaarser maar de spanning bleef. Gek genoeg was de tweede gele kaart, dus rood en vertrekken, voor Bob van der Waal de ommekeer. De Excelsior'20-aanvoerder maakte net op het verkeerde moment een overtreding, zijn wegzenden was wat overtrokken. Excelsior'20 leek niet ernstig geraakt, ging met een naar het middenveld  teruggehaalde spits onverdroten verder op zoek naar de winnende goal.

In de zeventigste minuut dribbelde Cas Smulders weer eens met de bal aan de voet het vijandelijke strafschopgebied in, waar hij onreglementair naar de grond werd gewerkt. Scheidsrechter Jongerius wees resoluut naar de stip. Cas Smulders, die van zijn trainer Gokhan Cayir altijd de bal moet opeisen ondanks zijn gemiste pingels eerder dit seizoen, pakte na enig aarzelen het leder. Vol zelfvertrouwen joeg de door verschillende clubs gevolgde goalgetter de kalktrap in de touwen (0-1).

Zo lukte het andermaal een team in ondertal om de zege te grijpen. Invaller Mitchel Schrauwers, die meteen de aanvoerdersband van de weggestuurde Bob van der Waal overnam, gaf in zijn korte optreden zijn visitekaartje af. Met zijn overzicht en goede linker  was hij een versterking voor het middenveld. Er was nog wel een prima ingreep van goalie Aykut Nargün, in nauwe samenwerking met de sterk spelende Joeri Krznaric, nodig om de nul te houden.

Ondanks een chaotisch einde kon Jaco Verhoev zich wel vinden in de nederlaag. ,,In mijn tweede potje hier had ik wel voor een verrassing willen zorgen. Mijn elftal stond zoals het moest, maar Excelsior'20 heeft simpelweg meer kwaliteit. Ik moet zorgen dat Abbenbroek vertrouwen krijgt en dan punten gaat pakken. Tegen Excelsior'20 gaat dat normaal gesproken niet lukken.''
Gokhan Cayir zag alle armen van zijn spelers de lucht ingaan na het eindsignaal. ,,We hebben deze wedstrijd veel kansen gehad, zeker het eerste halfuur. Het is moeilijk spelen tegen een ploeg als Abbenbroek, hier zullen nog veel clubs punten verspelen. Over het vertoonde spel kan ik wel tevreden zijn.''

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram. 

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten