maandag 19 oktober 2015

SVDPW uit tegen VOC zonder punten maar mét perspectief, na 3-2 verlies

Toon Wolters..laat die 6 niet zo vrij
door Jan Schrijver

VOETBAL/ROTTERDAM -  Vandaag heeft promovendus SDVPW in Rotterdam bijzonder goed partij geboden aan het uit de hoofdklasse gedegradeerde VOC. Tot en met het eindsignaal waren de Schiedammers in de race om nog een puntje te kunnen overhouden aan deze wedstrijd. VOC hield met een 3-2 overwinning de volle buiten in eigen huis en strikt naar het aantal kansen aan beide zijden gemeten, was dat ook wel een terechte uitslag.

Binnen tien minuten kwam de thuisploeg op een voorsprong. Yannick Koevermans (de zoon van de oud proftennisser die nu bij Feyenoord in de directie zit) probeerde iets dat op een omhaal leek. Die actie kwam niet goed uit de verf, maar hij kreeg met de nogmaals voor zijn voeten komende bal een herkansing en half liggend schoot hij knap in. Die eerste 20 minuten kwamen de Schiedammers nauwelijks aan aanvallen toe. De 32-jarige Nicolas Wordragen op de midmid-positie liet zien over jarenlange hoofdklasse ervaring te beschikken en strooide met passes. Daartoe werd hem ook te veel vrijheid geboden. Dat ontging niet aan SVDPW-trainer Toon Wolters en die schreeuwde zich schor om de vrijheid van die kleine venijnige dribbelaar in te perken. Geleidelijk aan kregen de Schiedammers op het Hillegersbergse kunstgras meer vat op de wedstrijd en verschenen meer en meer voor het doel van de Rotterdamse doelman Vis.

Van Os schiet de gelijkmaker in: 1-1
Tien minuten voor de rust werd het hartstochtelijke werken en vechten van de gasten tegen de technisch vaardiger thuisploeg beloond. Een pass bracht Casey van Oss op de rechter rand van de zestien in kansrijke positie. Hij veroverde goed doorzettend de bal uit de kluts en schoot bekeken in. Scheidsrechter Rampersad negeerde het vlagsignaal voor buitenspel van de VOC-grensrechter. Die had bij zowat elke aanval van de Schiedammers zijn vlag de lucht in gehesen en dat kan dan wel eens tegen je werken als het er echt om gaat (het lukte hem ook niet om het tempo te volgen en voldoende 'zijn lijn' te houden). Hij werd na de 1-1 nog wel 'gehoord' door de scheids, maar vervolgens werd zijn claim resoluut afgewezen. Toch kon SVDPW de gelijke stand niet meenemen naar de thee. In de laatste minuut van de eerste helft veroorzaakte de nummer zes van de Schiedammers een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. De Rotterdamse zes legde de vrije trap breed op links, waarna er vanaf links een voorzet naar de tweede paal volgde. Daar knikte Wessel Verhaar (de broer van Sparta-voorwaarts Thomas) doeltreffend in. "Dat is nou typisch zo'n moment dat zo'n ploeg laat zien meer ervaring op hoog niveau te hebben; ze zetten een blok waardoor onze verdediger vast staat en zij gemakkelijk in kunnen koppen", zei Toon Wolters.

Na de rust direct weer een scherp SVDPW met binnen twee minuten resultaat. Sandin Avdic knalde een afvallende bal goed in de hoek: 2-2. De Schiedammers konden niet lang van hun gelijke stand genieten. Nog voor de 50ste minuut bracht Yannick Koevermans met een bekeken ingeschoten volley zijn dagproductie op twee doelpunten en daarmee de uiteindelijke eindstand op het bord: 3-2. Alhoewel de Rotterdammers in het vervolg de meeste kansen creëerden en daarbij meerdere keren kennismaakten met de goede reflexen van doelman Tenekecioglu ("En hij was vandaag niet eens helemaal fit", zei de SVDPW-trainer), kreeg ook SVDPW wel degelijk kansen op een gelijkmaker. Tien minuten voor tijd uit een afstandsschot van Ilya Tiren, dat door doelman Vis ten koste van een corner werd gestopt. En in de laatste minuten nog een splijtende pass (de vlaggende grensrechter werd opnieuw genegeerd) met een net voor de zestien struikelende invaller Lukasz Kozlowski, die daartoe wel licht gestimuleerd werd door een hem op de hielen zittende Rotterdamse verdediger.

"We misten vandaag een viertal basisspelers. De ingezette mannen hebben dat prima opgevangen; we zijn tegen het op dit niveau veel ervarener elftal geenszins onder de voet gelopen; we hebben tot op het eind zicht gehad op een punt. Er was volop hartstocht en vechtlust in ons spel. We staan vandaag qua punten met lege handen; maar niet qua perspectief, want je ziet ook vandaag dat deze selectie het in zich heeft om goed mee te doen in de eerste klasse", aldus een ondanks het verlies met het vertoonde spel geenszins ontevreden Schiedamse oefenmeester.

SVDPW staat nu met 10 punten uit 7 wedstrijden op een 7e positie, kortom prima in het midden van de veertien teams in de eerste klasse B.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.