zondag 18 oktober 2015

Kethel Spaland én Hermes-DVS kunnen leven met een puntendeling: 2-2

Samenwerking tussen beide verzorgers
Foto's  Joep Schrijver

VOETBAL/SCHIEDAM -  Jammer dat er geen drie punten waren gepakt, vonden de trainers van beide kanten in de derby Kethel Spaland - Hermes-DVS want er waren momenten in de wedstrijd dat de weegschaal definitief had kunnen doorslaan naar één van de kanten. Maar met het 2-2 gelijkspel konden beiden, Leen Koorengevel van Kethel Spaland en Jerry Visser van Hermes-DVS, wel leven.

Bas Kerkhof opende de score voor de bezoekers in de 14e minuut. Een afgeketst schot van Kai Broer van buiten het strafschopgebied, nam Kerkhof met zijn rug naar het vijandelijke doel staande, op zijn hak: 0-1. Er kwamen nog wat kansen om de marge te vergroten, bijvoorbeeld kort voor rust toen Kerkhof van dichtbij op doelman Nick van Leeuwen vuurde, maar deze met de vuist knap redde. Visser: “Wij moeten meer een killersmentaliteit aan de dag gaan leggen en we moeten veel constanter gaan worden. Vandaag kwamen we, na een goede eerste helft, ronduit slecht uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf.”
Kerkhof loopt juichend weg na zijn hakbal: 0-1

In de tweede helft hadden de gastheren inderdaad duidelijk het beste van het spel. Daarbij zal ook meespelen dat de omzettingen in het team van de thuisclub goed uitpakten. Edinho Lima zakte een linie terug naar het middenveld en Davey de Wolff zocht meer de spits op. Kevin de Wit schoof door naar het middenveld, terwijl Dennis van der Schuur zich terug liet zakken. Het spel gaat meer dan in de eerste 45 minuten door de lucht. De thuisploeg weet aldus druk te zetten.  In de 58ste minuut leidde dat tot de gelijkmaker; een voorzet werd doorgekopt door Davey de Wolff, vervolgens slecht verwerkt door Hermes-verdediger Chris Kalonga, waarna Harun Can van dichtbij intikte: 1-1.

Harun Can maakt gelijkmaker: 1-1
Het duurde een kwartier voordat Kethel Spaland het overwicht in een voorsprong uitdrukte. Glenn van Troost was met een hard schot in de rechterhoek de maker van het doelpunt: 2-1. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. In de 80ste minuut gaf  Lloyd Kalonga een splijtende pass door het midden. Daarmee werd Ivan Anastacia oog in oog met de Kethel Spaland-doelman gezet. Anastacia schoot beheerst de 2-2 in. “Maar vervolgens mogen we aan het einde van de wedstrijd nog onze handen dichtknijpen dat we niet opnieuw op achterstand komen, dankzij enkele goede reddingen van doelman Elco Rodi”, vond Visser, “maar het blijft zonde dat we niet hebben kunnen winden, want dan hadden we nog volop meegedaan om de periodetitel. Die is nu wel verkeken”.

Leen Koorengevel sprak van een “zeer verdiend punt, waarbij het vooral ook bevredigend is dat we dat punt met goed spel hebben binnengehaald. Ik heb weer positieve dingen gezien vandaag, die een goed gevoel geven over de potentie van dit team”. Koorengevel concludeerde een onevenwichtigheid in de wedstrijd. “We hebben vandaag vijf gele kaarten geïncasseerd, waarvan er twee ronduit lachwekkend waren”, aldus Koorengevel. Hermes-DVS kwam er zonder boekingen vanaf. Het was van beide kanten een sportieve wedstrijd, vond de oefenmeester, zuur dan dat je als Kethel Spaland met een geel kwintet de zondagavond in gaat.

Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.

Belachelijk geel, vond Leen Koorengevel (links)