De Schiedammer Online

vrijdag 23 oktober 2015

Schiedamse wijkagent is vandaag ambtelijke twitterkoning van ons land

Geknipt uit de ambtenaren-site
SCHIEDAM - De website voor ambtenaren, deambtenaar.nl, kent de uitverkiezing van de 'Ambtenarentweet van de dag'. Vandaag is de Schiedamse agent Rein Hendriks de winnaar en prijkt hij op de homepage van deze site.

Vandaag is Rein, die wijkagent is van Schiedam-Noord en Graveland, op sjouw geweest met mascotte-olifant Joep en heeft hij zich ingespannen de jeugd positief belonend in hun goede gedrag te stimuleren. Dat werd gedaan door het uitdelen van bonnen voor goed gedrag.

Hendriks is een regelmatig twitteraar en geeft met zijn tweets de volgers een interessante kijk in het gevarieerde werk van de politie in de wijk. Vandaag meldde hij bijvoorbeeld dat op verzoek van de familie toegang was verschaft tot een woning omdat de familie al twee dagen geen contact kon krijgen met de bewoonster. De vrouw werd liggend in de woonkamer aangetroffen en vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij had waarschijnlijk een tia of een beroerte.

Ook meldt hij dat de vorige week vrijdag in de Laan van Bol'es door hem aangehouden agressieve winkeldieven, die na hun aanhouding winkelpersoneel hadden beledigd en mishandeld, vandaag een dagvaarding hebben meegekregen van de ZSM-unit van het Openbaar Ministerie (ZSM staat voor Zorgvuldig, Snel en Op Maat). Het tweetal zal in december voor de politierechter moeten verschijnen.


Volg ons ook op facebook en twitter en instagram.  

Als bedrijf of organisatie een journalist nodig voor persbericht, interview, verslag, webtekst, foto, videodoc? Schakel persbureau Mirum in Modum in.
Bel Jan Schrijver voor informatie op 010 - 4111121. Voor spoedopdrachten: 06-83563025.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten