dinsdag 12 januari 2016

Boksfinale wordt een latertje vanavond voor Fontijn

BOKSEN - Schiedams sporter van het jaar 2015, Nouchka Fontijn, kan vanavond al weer de eerste hoofdprijs van het nieuwe jaar binnenhalen. Zij bokst in Servië de finale van het toernooi 'Nations Cup'.


Fontijn heeft de finale bereikt door in de derde ronde af te rekenen met de Marokkaanse boksster Khadija Mardi. Een moeilijke tegenstandster, gezien de lange armen van de Noord-Afrikaanse. Maar ondanks de grote 'reach' van de tegenstandster, werd het een overtuigende 3-0 zege voor Fontijn. Vanavond is de Chinese Yuan Meiqing haar opponente. Die werd in 2012 wereldkampioen in een hogere gewichtsklasse, namelijk tot 81 kg. De Chinese wist in de vorige ronde de voormalig wereldkampioene, de Zweedse Anna Laurell, te verslaan. De Zweedse keek enkele malen wanhopig in de richting van de arbiters, alsof ze wilde zeggen 'doe iets aan dat geworstel van haar'. De krachtige Yuan Meiqing maakt er een gewoonte van te gaan hangen aan de tegenstander en al 'worstelend' toch de nodige klappen uit te delen.

De wedstrijden in Servië beginnen rond een uur of twee vanmiddag, maar er staan er in het totaal 27 op het programma en de partij van Fontijn versus Meiqing is de laatste partij van de dag. Met de formaliteiten en het spelen van de volksliederen meegerekend, kan het dus laat op de avond worden dat de Schiedamse in de ring komt. Volg de wedstrijd vanavond op http://www.bsv.org.rs

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten