woensdag 13 januari 2016

Omwonenden Passtoorsstraat onaangenaam verrast door brief gemeente over vluchtelingenopvang

Het schoolgebouw. Achtergrond nieuwbouw in Passtoorsstraatdoor Jan SchrijverSCHIEDAM -  Gisteren namiddag hebben ruim 600 omwonenden een persoonlijk aan hen gerichte brief van de gemeente Schiedam ontvangen, waarin hen werd medegedeeld dat B&W het voorstel aan de gemeenteraad heeft gedaan om in een voormalig schoolgebouw aan de Willem Passtoorsstraat binnenkort vijftig vluchtelingen op te vangen. De brief kwam bij bewoners van de nieuwbouw eengezinswoningen in en rond de Willem Passtoorsstraat als een donderslag bij heldere hemel.

Kort na het ontvangen hiervan hadden bewoners deze brief gefotografeerd en doorgezonden naar RTV Rijnmond. Een afbeelding van deze brief zie je onderaan dit artikel. De regionale omroep had vanmorgen om halftien al een videoreportageploeg aan het werk
RTV Rijnmond aan het werk
in de wijk. Volgens verslaggever Maikel Coomans waren de 'reacties overwegend negatief, waarbij sommige bewoners zich wat genuanceerder wisten uit te drukken dan andere bewoners'. Radiointerviews van RTV Rijnmond staan al online.

Een vergelijkbare indruk van negatieve reacties kregen wij vanochtend bij een rondgang door de straat, waarbij er zeker ook sprake was van geëmotioneerde reacties. Bewoners zijn zich aan het verenigen. Er zijn geluiden te beluisteren dat zij niet gespreid over de dag (er is een 2 uur durend ochtend- middag- en avondinformatieblok voor de bewoners, die uitsluitend toegang hebben op vertoon van de aan hen gestuurde brief en een ID, de informatieblokken zijn niet toegankelijk voor de pers of geïnteresseerden) maar gezamenlijk in de avond van het informatie-aanbod gebruik willen maken. Personeel van het architectenbureau dat eigenaar is van het pand en dat hier kantoor houdt, is positief over het voorstel van B&W aan de gemeenteraad. "Maar eerst zien dat het definitief wordt. En daarna moet er nog het nodige verbouwd worden binnen", aldus een reactie van een personeelslid. Wij kregen geen toegang om binnen foto's te maken.

De RTV Rijnmond reportage is vanmiddag vanaf vijf uur te zien bij de zender. Omdat de persoonlijk aan de bewoners gestuurde brief nu 'op straat' ligt, vinden wij het raadzaam deze hier te delen.

Zie ook onze eerdere artikelen:
Verslag persbijeenkomst

Persbericht gemeente, integrale tekst 

Géén opvang vluchtelingen in leegstaand bejaardenhuis in Woudhoek 

Opvang vluchtelingen in Woudhoek?
We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten