De Schiedammer Online

woensdag 13 januari 2016

Vrijzinnigen a.s. zondag: jenever in plaats van kerk

SCHIEDAM -  Jaarthema van de Vrijzinnigen Rotterdam en Schiedam (Westvest 90) is dit jaar Verbinding. Vandaar dat de band met kerken en kroegen, muziek en musea dit jaar aangehaald wordt. De bierviltjes ''Je never can tell", met achterop het jaarprogramma, attenderen op deze band. Aanstaande zondag 17 januari kunnen kerkgangers, kroegtijgers en liefhebbers elkaar om twaalf uur ontmoeten in het Jenevermuseum aan de Lange Haven 74. Iedereen is (om te beginnen met koffie) welkom in het Proeflokaal van Schiedam. 



Dominee Ivo de Jong gaat vertellen over de sterke rol van drank in de Bijbel. Hjalmar Rosing, de vaste kerkorganist van de Vrijzinnigen, bespeelt dit keer voor de verandering de ukulele. Hij begeleidt op dit snareninstrument een aantal 'gedestilleerde kerkliedjes'. Daarna volgt een rondleiding door het museum. Heb je een museumjaarkaart, neem die dan mee. Met museumjaarkaart is de deelname gratis. Een groepsrondleiding is afgesproken. "Ik denk dat die volloopt met ons kerkvolk", aldus Ivo de Jong. De proeverij is inbegrepen bij de entree zelf. Ook is het mogelijk om om half twee aan te schuiven op welk tijdstip ongeveer de proeverij zal plaatsvinden. Het Proeflokaal van Schiedam waar deze proeverij plaatsvindt, is zonder het kopen van een kaartje voor het museum toegankelijk. De proeverij dient dan ter plekke te worden afgerekend. Overige consumpties zijn voor iedereen voor eigen rekening.

Meer informatie bij Henk Nieuwenhuis,  06 - 2935 4520. 



We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten