dinsdag 12 januari 2016

Nouchka Fontijn wint Nations Cup

Fontijn wint sterk bezet internationaal toernooi
BOKSEN -  Nouchka Fontijn heeft vanavond in Servïe de titel veroverd in de Nations Cup. Zij was in de finale te sterk tegen de Chinese Yuan Meiqing. De jury was unaniem in het oordeel, hetgeen een 3-0 zege betekent, net als in de eerdere drie partijen in dit toernooi.

Nouchka Fontijn liet de Schiedams-redactie zojuist weten het erg naar haar zin te hebben gehad tijdens de partij tegen Meiqing, omdat ze vanaf de start voelde dat dit goed zou gaan. De Schiedamse sporter van het jaar deed voor de derde maal mee aan dit toernooi en won ieder van de drie keer dat zij meedeed.

Dit jaar werd het al met al een heel nuttig toernooi; vier overwinningen, waarvan drie tegen tegenstanders van niveau (in één van de vier partijen was de tegenstandster te zwak; al in de eerste ronde kreeg zij 8 tellen; de partij ging weliswaar verder, maar werd in een volgende ronde bij een hernieuwde blessurebehandeling voortijdig gestopt). De Marokkaanse boksster Khadija Mardi bijvoorbeeld,  waartegen Nouchka gisteren won, was wél van niveau. Zij is de winnares van het 'Rio test Event' dat begin vorige maand in Brazilië werd gehouden; Nouchka was daar toen wel maar kon niet boksen door een blessure aan haar hand.


Sportieve lezers, we houden je graag op de hoogte van de Schiedamse sport. We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten