donderdag 11 februari 2016

Jenevermuseum wordt met Hoogstraat verbonden door restauratie tweetal pandenSCHIEDAM - Onder grote belangstelling is vanmiddag het startsein gegeven voor de ingrijpende opknapbeurt van twee panden aan de Hoogstraat in Schiedam, op de nummers 89 en 91. Van links naar rechts Jenevermuseum-directeur Marjolein Beumer, directeur van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. John Massaar, voorzitter van Stadsherstel Schiedam Engeline van Collenburg en wethouder Marcel Houtkamp knippen met grote scharen linten door, waarmee de ballonnen los raken en het bord zichtbaar wordt waarop de werkzaamheden voor de voorbijgangers op de Hoogstraat te lezen zijn.

Zo gaat het worden
Bij de voorbereidingen van de werkzaamheden werd in het gemeentelijk monument Hoogstraat 91 een bijzondere zestiende-eeuwse kapconstructie gevonden. Deze wordt in ere hersteld en zal een belangrijk onderdeel vormen bij de herinrichting van het pand tot een erfgoedlogies. Op de begane grond wordt een voor de monumentale gevel passende pui geplaatst. Hier komt een horecaruimte. De werkzaamheden worden uitgevoerd door restauratiebouwbedrijf Burgy, onder directie van architect Rob Ruoff, en zullen tot het einde van het jaar duren.Voorafgaand aan deze officiële handeling, hadden in het pand aan Hoogstraat 85 (het nu leegstaande pand waarvan PopUpTV de afgelopen tijd gebruik mocht maken) Engeline van Collenburg en Marcel Houtkamp enige woorden gesproken tot de aanwezigen. Houtkamp vroeg zich daarbij hardop af, wat er in het nu leegstaande pand gaat komen. Het zou mooi zijn als dat iets zou zijn dat in de sfeer van het 'Schiedamse Museumkwartier' zou passen. Het is nog niet bekend wat er komt. Wel denkt de gemeente binnenkort met positief nieuws te komen over aansprekende activiteiten die in leegstaande panden in het centrum zullen gaan starten, aldus de wethouder. Houtkamp wilde hier nog geen details over kwijt, behalve dat het iets met 'lekker' te maken zal hebben.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.Grote belangstelling voor de woorden die vooraf gepleegd werden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten