zaterdag 13 februari 2016

Vanmiddag HBSS en SVV thuis. Semiderby voor PPSC. Kethel Spaland naar Binnenmaas

VOETBAL - Zo zonnig als het nu is, blijft het niet de hele dag. En wit als het buiten is evenmin, de temperatuur loopt geleidelijk op naar zo'n vijf graden. Kortom, prachtig weer om vanmiddag een wedstrijd te spelen en evenzeer een goed plan om aanvang 14.30 uur met een warme jas aan een frisse neus langs de lijn te halen. Dat kan in Schiedam in Harga, zowel in de derde klasse bij HBSS tegen Botlek als in de vierde klasse bij SVV tegen JHR. Eveneens in de vierde klasse speelt PPSC uit,  maar wel dicht bij huis, in de semiderby tegen DVO'32 aan de Marathonweg in Vlaardingen. Tweede klasser Kethel Spaland moet twee tunnels door. Naar Maasdam om op sportpark De Lange Weide tegen Binnenmaas te strijden.

Naar de totaalstand kijkend, lijkt Binnenmaas op plek 3 de favoriet versus Kethel Spaland op plek 8. Maar in de periode stand zie je een omgekeerd beeld: de Schiedammers op plek 3 en de Maasdammers op plek 9. Binnenmaas speelde vorige week niet, Kethel Spaland ging vorige week in de slotfase onderuit bij Strijen. Het wordt kortom een interessante ontmoeting vanmiddag waarbij trainer Raymond Kraaijbeek het behalen van de punten nog belangrijker vindt voor de totaalstand - 'veilig spelen ' - dan voor de kansrijke positie in de tweede periode.

Op Harga ontvangt de nummer 12 HBSS de nummer 5 Botlek, met 12 versus 24 wedstrijdpunten. Toch zijn er uiteraard kansen voor de oranjehemden die in het begin van de eerste competitiehelft goed hebben meegedraaid bovenin en die na de winterstop weliswaar wedstrijden verloren, maar zeker niet kansloos waren. 

Buurman SVV staat eveneens op de positie 12. Vandaag een zogenoemde zespunten wedstrijd, aangezien de op positie 14 en daarmee de laatste plek bivakkerende JHR op bezoek komt. De bezoekers hebben met 9 punten uit 14 evenveel punten, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld. De defensie van JHR is al 86 keer gepasseerd (gemiddeld meer dan zes doelpunten gene per wedstrijd). De clubs in deze afdeling staan in het rechter rijtje redelijk dicht bij elkaar. Zo staat PPSC met 12 punten uit 13 op plek 8. De bovenkant van de tabel heeft zich wel duidelijk afgescheiden. De Vlaardingse tegenstander van heden, DVO'32, staat met 26 punten uit 14 op plek 5.We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten