woensdag 10 februari 2016

Leer hennepkwekerij herkennen. Bij de buren?

SCHIEDAM/ROTTERDAM - In Schiedam zijn vorig jaar in het totaal 68 hennepkwekerijen opgerold. Dat zijn er in het tweede deel van 2015 dan fors meer geweest dan in het eerste halfjaar, 43 respectievelijk 25.

Veelal worden deze illegale activiteiten in dichtbevolkte woonwijken uitgevoerd. Met elektriciteit wordt gerommeld. Deze wordt gestolen. Bovendien zijn het niet bepaaldelijk UNETO gecertificeerde elektriciens die door deze stadstuinders worden ingeschakeld. Kortom, er is sprake van brandgevaar, niet alleen in het pand zelf maar zeker ook voor de omwonenden. Want: "Hennepkwekerijen zorgen voor brandgevaar. Het is daarom belangrijk om alert te zijn op mogelijke kwekerijen in de eigen omgeving. Ze worden vaak krakkemikkig aangelegd, stroom wordt illegaal en op gevaarlijke manier afgetapt. In de kwekerijen is veel brandbaar materiaal."

Dit brandgevaar is een reden te meer om je ogen als burger goed open te houden en de politie attent te maken op verdachte situaties. De politie Schiedam heeft daarom in samenwerking met de Veiligheidsregio Rotterdam een video online gezet, die je tips geeft over hoe je een hennepkwekerij kunt herkennen.


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten