zaterdag 13 februari 2016

SVV mét Wolters naar VEP. Excelsior'20 uit op jacht. Hermes-DVS en Kethel Spaland spelen thuis

Toon Wolters morgen op de bank bij SVV, uit tegen VEP
VOETBAL - In onze stad speelt het zondag amateurvoetbal zich na het definitief wegvallen van SVDPW (afgelopen week werd in een formeel noodzakelijke tweede algemene ledenvergadering de ontbinding van de eersteklasser officieel) zich met name af in de derde klasse, waarin dit weekeinde thuiswedstrijden voor Hermes-DVS en Kethel Spaland en een uitwedstrijd voor Excelsior'20, maar zal morgen de schijnwerper met name gericht zijn op vierdeklasser SVV. In de uitwedstrijd tegen VEP in Woerden zit daar een nieuwe trainer op de bank: oud-SVDPW-succestrainer Toon Wolters.

Oud-prof-voetballer en -trainer Rob Jacobs (in Schiedam was hij trainer van DHS en ook bekend als schoonzoon van een Schiedamse caféuitbater in welk café hij als gezelligheidsmens pur sang vaak te vinden was) haakte in zijn column in het AD/RD in op het failliet van SVDPW door de algehele teloorgang van het zondagamateurvoetbal te voorspellen. Waar vroeger het zondagvoetbal kwantitatief en kwalitatief toonaangevend was, zie je nu een verschuiving naar het zaterdagvoetbal. We zullen het gaan zien.

Trainer Marcel van der Ven stapte tussentijds op, omdat hij er weinig voor voelde om zo'n zestien van SVDPW overgekomen spelers in te passen in de huidige selectie. Dat zal ook even wennen zijn voor de mannen die de eerste veertien wedstrijden van het seizoen de eer van de rood/groene club hebben verdedigd. Sportief gezien is het begrijpelijk, aangezien SVV op de twee na onderste plek van de onderste amateurklasse bungelt, deze roemruchte club volkomen onwaardig. In de nu nog lopende tweede periode kan Wolters een begin maken gericht op handhaving (er komt namelijk een vijfde klasse volgend seizoen; ofwel de bodem van de kelder komt nog iets lager te liggen). Daarna kan er in de derde periode wellicht furore gemaakt worden en zou zelfs aldus promotie tot de mogelijkheden kunnen behoren. We spreken wel eens over een 'zespuntenwedstrijd'. In de overgang van SVDPW-trainer en een cohort van spelers zou je kunnen spreken van een 'dubbele klasse slag'. SVV staat nu op 14 uit 14, tegenstander VEP staat 25 uit 15 op plek 6. In de tweede periode doet VEP nog mee, want staat met 2 punten achterstand op Gouderak op de 2e plek in deze periode.

Mooi voetbal is er zeker te zien in het amateurvoetbal. Kijk maar eens naar de vrije trap uit stand van Excelsior'20 speler Mitchell Schrauwers, je kunt nu op hem stemmen want zijn doelpunt - dat wij afgelopen week op video vastlegden - is opgenomen in de 'MOMENT van de Week' verkiezing van de KNVB. Gaan stemmen dus, anders gaat de eer naar een - toegegeven, ook niet onaardig, wat lucky -  damesvoetbalschot. In de derde klasse - waar alle clubs 15 wedstrijden hebben gespeeld - liggen er nog mogelijkheden voor Excelsior'20, met 35 punten op de tweede positie staand, om zich naar de tweede klasse te strijden. Het gat van vijf punten met koploper OHVV is overbrugbaar. En de derde periode breekt over enkele weken maagdelijk aan. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen het met 27 punten op de vierde plek genoteerde BZC/Zuiderpark. Dat is één punt en één positie hoger dan Hermes-DVS, dat morgen thuis in het veld komt tegen AGE (zevende met 19 punten). De andere wedstrijd die morgen op Schiedamse bodem wordt gespeeld is in Kethel. Daar ontvangt het op plek 9 staande Kethel Spaland (18 punten) de nummer 6 Maasstad Tediro (24 punten).We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 
Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten