zondag 7 februari 2016

Kethel Spaland - met vier A-junioren - verliest van fysiek sterk Abbenbroek

Koorengevel..we komen stootkracht tekort..door Jan Schrijver (foto Joep Schrijver)VOETBAL/ABBENBROEK - Kethel Spaland heeft zondagmiddag de inhaalwedstrijd in Abbenbroek tegen de club van die naam met 2-0 verloren. Extra jammer, omdat na de eerste 45 minuten er een 0-2 ruststand op het scorebord had kunnen staan. Desalniettemin was er toch nog een pluspunt te noteren voor trainer Leen Koorengevel, een viertal ingepaste A-junioren had naar behoren gepresteerd en dat biedt toekomstperspectief.

De trainer van de Schiedammer, die de afgelopen maanden ook al met afvallers en geblesseerden te maken had, werd voor deze inhaalwedstrijd geconfronteerd met vier afzeggingen. In reactie daarop werden A-junioren Gio van Troost (centraal in de verdediging), Jordy de Bruyn (rechtsmidden), Jochem Dröge (spits) en Ferry Mettes (middenmidden) door Koorengevel ingepast. "De junioren hebben het niet onverdienstelijk gedaan, ik moet zeggen, ze hebben het eigenlijk beter gedaan dan de gevestigde orde, die vanmiddag toch min of meer door het ijs gezakt is."  Nu werkten de condities vandaag niet bepaald mee. Een harde wind en een erbarmelijk slecht veld. Daar had de fysiek sterke thuisploeg, die gewend is om vooral de lange bal te spelen, duidelijk minder last van. En toch, met wind mee in de eerste helft, kwamen er kansen voor de bezoekende ploeg. Zo werd met een knappe steekbal vanuit het middenveld Jochem Dröge in goede positie ten opzichte van de Abbenbroekse doelman gebracht. De spits kapte en draaide, maar verloor daarmee te veel tijd zodat de kans om zeep geholpen werd. Ongeveer vergelijkbaar verging het Glenn van Troost, toen hij alleen op de keeper af ging. Het duurde net iets te lang en bij het omspelen van de doelman, zegevierde de voetballer die zijn handen mag gebruiken en dat dan ook op het juiste moment deed.
 
"Tja, en als je ze er dan zelf niet inschiet, dan heb je altijd weer te maken met die aloude voetbalwet dat de tegenstander het dan maar doet. Waarbij die tegenstander dan na de rust, waarbij je dus met 0-2 had kunnen leiden, met de harde wind in de rug ging spelen. Het was ook die wind die de bal er in de zeventigste minuut in liet zeilen", zei Koorengevel. Vanaf de middenlijn knalde een Abbenbroeker de bal, zonder speciale bedoeling zo leek het, naar voren. De wind pakte het leder op en leek vervolgens zelf de richting en vaart ervan te bepalen. Daarbij qua doeltreffendheid geholpen door de iets te ver voor zijn doel staande Schiedamse keeper Nick van Leeuwen, die echter niet had kunnen voorzien dat de zeg  maar wanhoopspoging van de Abbenbroeker ook maar enigszins in de buurt van zijn doel zou komen. En toch was het zo: 1-0.

Vriend en vijand was verbaasd. Er restte de bezoekende ploeg niets anders dan in de overgebleven twintig minuten de achtervolging in te zetten. Dat leverde nog enkele kansen op, waarbij een inzet - die al dan niet tegen een hand van een Abbenbroeker kwam -  de gasten het dichtst bij de gelijkmaker bracht. "Maar eerlijk gezegd komen we voorin gewoon stootkracht tekort", aldus een realistische Koorengevel, die komend weekeinde opnieuw een fysiek sterke tegenstander treft in Maasstad Tediro. "Daarna een week vrij, en vervolgens een zwaar programma met Hermes-DVS, Excelsior'20 en Charlois. Maar eerst een oefenwedstrijd bij en tegen PPSC, afhankelijk van de weersomstandigheden op gras of op kunstgras, maar gaat dus altijd door, aanstaande dinsdagavond om acht uur. Ik heb PPSC-trainer Henk Salari gebeld of dat mogelijk was, en die ging er enthousiast op in."

Voor de statistieken was het nog, dat Abbenbroek in de 86-ste minuut de wedstrijd definitief in het slot gooide. Een wat je noemt 'blinde trap naar voren' was aan de spits van de thuisclub besteed en die was sneller bij de bal dan de Schiedamse doelman: 2-0. Voor de familie-kronieken mag het niet onvermeld blijven dat A-junior Gio van Troost het broertje is van Glenn van Troost. En last but not least, dat vandaag ook de 45-jarige Fedja Mettes in het veld stond, samen dus met zoon Ferry.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.Geen opmerkingen:

Een reactie posten