De Schiedammer Online

woensdag 20 januari 2016

Verliest Schiedam hoogst spelende voetbalclub? Trekt SVDPW zich terug uit competitie?

De nieuwe stand van 1B die VoetbalRotterdam.nl publiceert
VOETBAL - SVDPW is binnen enkele jaren onder leiding van trainer Toon Wolters uit de laagste regionen van het amateurvoetbal opgeklommen naar de eerste klasse, waarin de promovendus nu halverwege het seizoen op de 11e plaats staat en nog drie teams onder zich heeft. De 12 punten uit 13 wedstrijden werden vooral in de eerste fase van de competitie gepakt, de laatste weken leverden redelijk spel maar weinig wedstrijdpunten. Aanstaande zondag staat de hervatting van de competitie op het programma, met voor de Schiedammers de uitwedstrijd tegen DRL. Het is echter maar de vraag of die wedstrijd gespeeld zal gaan worden. Als wij de berichten in de media mogen geloven, trekt SVDPW zijn selectie-elftallen per eerstvolgende speeldatum uit de competities terug. Op de site van de KNVB wordt hiervan nog geen melding gedaan; daar staat de wedstrijd gewoon nog in het schema. Dat het rommelt binnen SVDPW is inmiddels wel doorgedrongen tot de Schiedamse voetbalwereld. Ten gevolge van de herziening van sportpark Harga moet SVDPW een ander onderkomen zoeken. Eind vorig jaar leek alles in kannen en kruiken te zijn, met een beoogde verhuizing naar het HBSS complex. De zaterdagclub HBSS en de zondagclub SVDPW die samen voor een betere benutting van het HBSS complex zouden kunnen zorgen; iedereen blij, zo leek het. Dat trainer Toon Wolters volgend jaar, na vijf succesvolle jaren als trainer, niet zou verlengen, stond al langer vast en een opvolger is reeds gevonden in de oud-prof Koos Waslander. Het gerommel werd duidelijk begin januari met het plotselinge aftreden van voorzitter Ben van Delden, die alles bij elkaar, met een tussenpauze, al zo'n tiental jaren de voorzittershamer hanteert. Er circuleren allerlei geruchten, zoals bijvoorbeeld dat een groep leden de overgang naar HBSS niet ziet zitten, en er meer voor voelt om naar SVV over te stappen. Geruchten die we niet bevestigd krijgen. Bij SVDPW houden betrokkenen de lippen stijf op elkaar. Het schijnt zo te zijn dat de club financieel in het krijt staat bij de gemeente. Zou er sprake zijn van een technisch failliet gaande club en of van een te grote leegloop van leden? Het blijft gissen. De berichten dat de selectieteams per eerstvolgende competitiedatum worden teruggetrokken, en dat voor de overige elftallen zo spoedig mogelijk een besluit genomen zal worden 'daar de gevolgen voor de gehele vereniging gelden', zo lezen wij, doen ons het ergste vrezen.

Volgende week woensdag, de 27e januari, 's avonds om half acht staat er in het clubhuis van SVDPW een algemene ledenvergadering op het programma. "Alle leden, gaan naar die vergadering, laat op een democratische avond je stem en mening horen," doet één van de leden van SVDPW een oproep op Facebook. 

Ooit speelde SVV Eredivisie, nu vierde klasse, zowel op zaterdag als op zondag. De club met nog altijd de mooiste tribune van Schiedam. Het zou niet verbazen, dat als SVDPW geen elftallen meer in de wei kan brengen, een deel van die selectiespelers en een deel van andere SVDPW-leden volgend seizoen hun nieuwe voetbalthuis zullen gaan vinden bij SVV. Rood-Groen dus in plaats van Oranje. We zullen zien. Maar triest is het wel voor alles wat er de afgelopen jaren bij SVDPW is opgebouwd. Nota bene begin deze maand nog aanwezig bij de uitreiking van de Schiedamse sportprijzen als genomineerd voor de sportploeg van het jaar 2015.



We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten