donderdag 21 januari 2016

Jarig Fonds prijst zes organisaties die het verschil maken; om te beginnen De Kroepoekfabriek


door Jan Schrijver, Fonds SV e.o. (tekst), Peter Joore (foto's)


 

VLAARDINGEN/SCHIEDAM -  John Massaar van het jubilerende Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. heeft Renske Verbeek, directeur van De Kroepoekfabriek, vanmiddag verrast met een extra donatie van 10.000 euro. Het Fonds bestaat dit jaar 25 jaar en onderdeel van de festiviteiten is dat zes organisaties in de regio deze extra donatie krijgen. De Kroepoekfabriek heeft de primeur hiervan. De volledig verraste Verbeek weet nog niet waaraan het bedrag besteed wordt. Een bestaande wens is om met muziek naar scholen te gaan bijvoorbeeld voor schoolpleinconcerten.

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd! Bij de aftrap van het jubileumjaar op donderdag 21 januari maakte directeur John Massaar de plannen van het Fonds voor 2016 bekend. In het karakteristieke kantoorpand aan de Vlaardingse Schiedamseweg vertelde hij onder meer dat het jarige Fonds aan zes organisaties in het Waterweggebied een extra donatie zal geven. Hij voegde de daad bij het woord door De Kroepoekfabriek als eerste te verrassen met een cheque van € 10.000,-.

Het Fonds geeft in 2016 een extra donatie aan zes organisaties die de afgelopen jaren bewezen hebben dat zij voor hun doelgroep het verschil maken. De organisaties krijgen zo een steuntje in de rug om hun goede werkzaamheden ook in de toekomst te kunnen blijven uitvoeren. In iedere sector wordt één organisatie uitgekozen. “Het zijn de stichtingen en verenigingen in onze regio die projecten indienen en het verschil maken voor de inwoners. Daar zijn wij enorm dankbaar voor”, aldus directeur John Massaar.

Renske Verbeek, directeur van De Kroepoekfabriek, mocht de eerste cheque in ontvangst nemen. Het Fonds prijst de Kroepoekfabriek voor haar goede werkzaamheden binnen de sector kunst & cultuur. Samen met een grote groep vrijwilligers realiseert zij vernieuwende projecten waarbij vooral talentontwikkeling een grote rol speelt. Renske Verbeek was overrompeld. “Uiteraard zijn wij heel blij met het extra geldbedrag van maar liefst 10.000 euro, maar dat is het niet alleen. Naast de financiële opsteker, is het ook heel fijn te horen dat we het goed gedaan hebben. Dat de inspanningen van ons team en alle vrijwilligers gewaardeerd worden. Dat is waar we het voor doen!” aldus een enthousiaste Renske.

In de loop van het jaar verrast het Fonds nog vijf organisaties. Welke andere organisaties dit zijn, blijft nog even een verrassing!


We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten