De Schiedammer Online

zaterdag 23 januari 2016

HBSS gaat met 0-3 onderuit tegen Leonidas

Keeper Jharie brengt redding op inzet Mendes Varela, op de rug gezien Jessey Andrade (9)
VOETBAL - HBSS heeft op Harga de eerste wedstrijd na de winterstop, na een 0-2 ruststand, met 0-3 verloren. Tegenstander Leonidas kon een goed gevoel voor de juiste timing niet ontzegd worden. De Rotterdammers scoorden in de tweede minuut van de wedstrijd, twee minuten voor rust en twee minuten in de extra tijd.

Met frisse moed aan de tweede seizoenshelft begonnen, kreeg HBSS al na twee minuten een domper te verwerken met een tegentreffer. Een voorzet vanaf links werd door de voorbij de tweede paal geheel vrijstaande Rickey Pleysier met zijn pantoffel half geraakt waarna de bal tergend langzaam bij de linker paal, voor doelman Krabbendam rechts, in het doel verdween. Het op het zware veld gemakkelijker uit de voeten komende  Leonidas, moest het op kracht z'n best doende HBSS gedurende de eerste helft geleidelijk aan wat vaker voor het Rotterdamse doel dulden. Bijvoorbeeld na een rush over de hele Rotterdamse speelhelft van de snelle Gilson Mendes Varela; de doelman redde ten koste van een hoekschop (foto). Terwijl juist de thuisploeg enkele kansen afdwong, was het Leonidas dat twee minuten voor rust nogmaals scoorde. Het was een lesje effectiviteit. Een trap van de keeper werd iets over de middenlijn verlengd, en van de linkerzijde van het veld naar de rechterzijde verplaatst, waar Johnny Triel de bal raakte en via de paal in het Schiedamse doel zag belanden. Een tweede domper op deze zonnige zaterdagmiddag.

Ook na de rust bleef HBSS, dat enkele spelers miste vandaag waaronder spits Leon Roozen, zwoegen en alles geven. De bal lekker combineren en voldoende balbezit genereren lukte vanmiddag niet, maar toch kwam er meer dan een handvol kansen of kansjes. Gilson Mendes Varela die ook in de tweede helft alleen op doelman Jharie afging, was wat je noemt een echte kans. Het gevoel dat HBSS dicht bij de aansluitingstreffer was, ontbrak. Daarentegen was er van Rotterdamse zijde in de tweede helft hoegenaamd niets aanvallends te melden. Pas nadat de 90 op het scorebord stond, prikte Randy Bakboord de 0-3 binnen, met een overigens mooie lob van ruim buiten de zestien. Voetballend was dat het hoogtepunt van de wedstrijd; anders zou het een wedstrijd geworden zijn die 'zonder hoogtepunt' de geschiedenisboeken zou zijn ingegaan.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.